Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Suomen alle 17-vuotiaat tytöt päättivät EM-kisat voittoon – ratkaisumaalin laukonut Jutta Angeria: "Oli hienoa"

Suomen alle 17-vuotiaiden tyttöjen jalkapallomaajoukkue päätti maanantai-iltana EM-lopputurnauksensa 2–1-voittoon Norjaa vastaan. Suomen voittomaalin teki Jutta Angeria upealla kaukolaukauksella 80. minuutilla.

– Jos oikein muistan, sain pallon kaukaa. Pääsin jostain pelaajasta ohi ja lähdin kuljettamaan ja menin enemmän keskelle. Katsoin maalia ja potkaisin yläkulmaan. Oli hienoa, vaihtopelaajana kentälle tullut Angeria kertasi osumaa STT:lle.

Angeria sai pallon Lotta Kalskeen pitkästä syötöstä.

Norja painoi ottelun lopussa vielä kovasti päälle, mutta ei saanut vaarallisia maalipaikkoja.

– Oli todella hyvä päättää turnaus voittoon. Jäi kaikille parempi mieli ja tärkeät kolme pistettä jatkoa varten, Angeria muistutti.

Suomen jatkomahdollisuudet olivat jo menneet, joten ottelussa oli panoksena lohkon kolmossija sekä rankingpisteet tulevia EM-arvontoja ajatellen.

Avausmaali kulmapotkusta

Suomi aloitti ottelun ensimmäiset minuutit pirteästi, mutta sen jälkeen ote siirtyi Norjalle. Noin viidentoista minuutin pelin jälkeen ottelu alkoi tasaantua.

Suomen avausmaali syntyi 20. minuutilla. Ilona Walta antoi kulmapotkun vasemmalta ja taka-alueella ollut Elli Seiro viimeisteli pallon maaliin norjalaisten estellessä suomalaista.

Norja aloitti toisen puoliajan vahvasti ja tasoitusmaali syntyi 55. minuutilla. Suomi kierrätti palloa alhaalla ja yritti avata peliä, mutta Norjan Signe Gaupset riisti pallon, eteni laukaisupaikkaan ja teki tasoituksen.

Norjan tasoituksen jälkeen Suomi sai hetkeksi kiinni omasta pelistään, kunnes Norja nappasi otteen tehtyään kaksi vaihtoa hyökkäyspäähän. Lopulta Suomi pääsi taas peliin kiinni ja onnistui kuitenkin tekemään voitto-osuman.

Raskaat olosuhteet

Ottelu pelattiin Bosnia-Hertsegovinassa Mostarin Gradski-stadionilla vaikeissa olosuhteissa. Mostaria piiskasi iltapäivästä otteluun alkuun asti ukkosmyrsky, joten stadionin nurmi oli todella raskas ja kentällä oli paikoin lammikoita.

– Olihan kenttä raskas ja siinä joutui tekemään enemmän töitä, mutta on siinä oma hyvä fiilis, kun pääsee märälle nurmelle ja vesisateeseen, Angeria sanoi.