Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Jokerit kokonaan Jari Kurrin omistukseen

Jari Kurri ostaa jääkiekkoseura Jokerit kokonaan omistukseensa, seura ilmoitti torstaina. Jokereiden puheenjohtaja Kurri ostaa 40 prosentin osuuden seurasta Nornickel Harjavallalta (viralliselta nimeltään Norilsk Nickel Harjavalta Oy). Näin Jokerit Hockey Club Oy siirtyy sataprosenttisesti Kurrin omistukseen.

Myös Nornickel Harjavalta tiedotti, että Kurri ostaa sen osuuden Jokereista. Osapuolet eivät avaa kaupan yksityiskohtia.

Jokereiden ja metalliteollisuuden yrityksen Norilsk Nickel Harjavallan yhteistyö alkoi vuonna 2017. Kesäkuussa 2019 yritys hankki Jokerit Hockey Club Oy:stä 40 prosentin omistusosuuden. Norilsk Nickel Harjavalta on osa venäläistä kaivosjätti Norilsk Nickeliä, jonka pääomistaja on venäläisoligarkki Vladimir Potanin.

Jokerit lähti kotimaisesta SM-liigasta keväällä 2014 ja aloitti KHL-liigassa seuraavalla kaudella. Se pelasi KHL:ää tällä kaudella helmikuun lopulle saakka, kunnes vetäytyi peleistä Venäjän aloitettua hyökkäyssodan Ukrainassa. Viime viikolla Jokerit ilmoitti, että se irtautuu KHL:stä.

– Yhteistyömme lähtökohta oli se, että Jokerit pelaa KHL:ssä. Tilanne tuli vaikeaksi, kun tuli ilmi, ettei Jokerit voi jatkaa pelaamista KHL:ssä, Norilsk Nickel Harjavalta Oy:n toimitusjohtaja Joni Hautojärvi kertoi STT:lle.

– Tämä mahdollistaa Jokereille uuden alun puhtaalta pöydältä. Haluamme kiittää seuraa ja sen johtoa hyvästä yhteistyöstä. Toivotamme heille menestystä jatkoon.

Jokereiden jatkosta ei ole tällä hetkellä tietoa. Torstaina seura kertoi tiedottavansa tulevaisuuden suunnitelmistaan mahdollisimman pian.

– Meillä on paljon töitä edessä seuran omistuspohjan uudelleenjärjestelyissä sekä toiminnan rahoituksen hankkimisessa. Olemme kuitenkin iloksemme huomanneet, että suomalaisista yrityksistä ja yksityishenkilöistä löytyy tahtoa olla Jokereiden mukana, Kurri totesi Jokereiden tiedotteessa.

---

Korjattu klo 15.29, selvennyksenä: Yrityksen nimi on Norilsk Nickel Harjavalta Oy, mutta se käyttää brändinimenään muotoa Nornickel Harjavalta.