Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Liikunta- ja urheilutapahtumat saivat avustusta lähes 2,4 miljoonaa euroa

Tiede- ja kulttuuriministeri Antti Kurvinen (kesk.) on myöntänyt Suomessa järjestettäville liikunnan ja urheilun kansainvälisille suurtapahtumille hieman alle 2,4 miljoonaa euroa, opetus- ja kulttuuriministeriö kertoi tiistaina.

Avustusta sai 36 tapahtumaa. Avustusta saaneiden joukossa ovat muun muassa alkuvuodesta järjestetyt Helsinki Ski Weeks -hiihtotapahtuma ja ampumahiihdon maailmancupin kilpailu Kontiolahdella.

Valtion tämän vuoden talousarviossa liikunnan ja urheilun suurtapahtumiin on varattu kaksi miljoonaa euroa. Lisäksi vuoden ensimmäisessä lisätalousarviossa on 5,5 miljoonaa euroa määrärahaa liikuntatoimelle.

Nyt myönnetyistä avustuksista 385 000 euroa on lisämäärärahasta. Avustukset on myönnetty tammi–kesäkuussa katsojarajoitusten puitteissa järjestettyjen ja järjestettävien tapahtumien tukemiseen sekä koronatilanteen takia siirrettyjen tai peruttujen tapahtumien auttamiseen.