Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kouvot kiinni kakkospaikassa Korisliigan jatkosarjassa – "Kaikki joukkueet ovat tällä hetkellä vaarallisia"

Kouvot vahvisti miesten Korisliigassa otettaan ylemmän jatkosarjan kakkospaikasta, kun se voitti kotipelissään Tampereen Pyrinnön liigan tämän kauden piste-ennätyksellä 120–83. Salon Vilpas voi vielä ohittaa Kouvot, jos Vilpas voittaa ja Kouvot häviää viimeiset jatkosarjapelinsä. Pyrintö jää jatkosarjassa kuudenneksi.

Kouvot pohjusti voittonsa toisen neljänneksen 15 pisteen voitolla. Kolmannella jaksolla kotijohto kasvoi jo 26 pisteeseen.

– Pyrimme pitämään kakkossijamme, mutta itse asiassa sillä ei ole väliä, mikä joukkue tulee pudotuspeleissä ensin vastaan. Kaikki joukkueet ovat tällä hetkellä vaarallisia, pohti Kouvojen valmentaja Jyri Lehtonen.

Makuach Maluach teki Kouvoille 24 pistettä ja Billy Boyd 23. Ike Smith heitti Pyrinnölle 33 pistettä ja Osku Heinonen 15.

Perjantain toinen ylemmän loppusarjan peli peruuntui, kun Kauhajoen Karhu Basket joutui luovuttamaan vieraspelinsä KTP-Basketia vastaan. Jatkosarjan voiton jo varmistaneella Karhu Basketilla oli vain neljä pelikykyistä pelaajaa, joten joukkue joutui luovuttamaan toisen peräkkäisen ottelunsa.

Korihait ei luovuta

Alemmassa jatkosarjassa viimeisenä oleva Uudenkaupungin Korihait jatkaa kamppailua putoamista vastaan. Korihait voitti runkosarjassa vain kolme peliä, mutta nyt yli puolta lyhyemmässä jatkosarjassa se otti jo kuudennen voittonsa, kun se päihitti kotipelissään Lahti Basketballin 70–63.

Korihait pääsi helposti johtoon, kun Lahden heikko hyökkäyspeli tuotti ensimmäisellä puoliskolla vain 18 pistettä. Korihaiden johto kasvoi kolmannella jaksolla jo 20 pisteeseen. Vieraat kirivät neljännellä jaksolla tiukimmillaan kuuden pisteen päähän.

Jarett Croff nosti Korihaille 17 pistettä ja Mitchell Smith 16. Lahdesta Khalil Iverson keräsi 22 ja Chris Clarke 17 pistettä.