Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

KTP-Basketin illan korisliigaottelu peruuntui – Kauhajokelaiset edelleen koronassa, KTP:lle 40–0-luovutusvoitto

KTP-Basketin ja Kauhajoen Karhu-Basketin välinen perjantai-illan korisliigaottelu peruuntuu. Syynä on kauhajokelaisten pelaajapula: liigan kärkijoukkueella on koronatilanteen vuoksi terveenä edelleen vain neljä pelaajaa.

KTP saa ottelusta luovutusvoiton koriluvuin 40–0, sillä jatkosarjan otteluohjelma on niin tiukka, ettei ottelua voida siirtää myöhäisempään ajankohtaan.

Koripalloliiton helmikuun alussa vahvistaman koronamanuaalin mukaisesti ottelu pitää pelata, jos joukkueessa on vähintään viisi edustuskelpoista pelaajaa. Karhu-Basket joutui kuitenkin luovuttamaan myös tiistaisen kotiottelunsa Tampereen Pyrintöä vastaan pelaajapulansa vuoksi.

– Saatiin halvat sarjapisteet sarjan kovimmalta joukkueelta, mutta toisaalta menetettiin yhden kotiottelun tuotot. Niillekin olisi kyllä ollut käyttöä, KTP-Basketin puheenjohtaja Jyrki Lindström kommentoi.

KTP nousee luovutusvoitolla 36 sarjapisteeseen ja vahvistaa otettaan sarjan nelossijasta. Jatkosarja päättyy kotkalaisten osalta ensi keskiviikkona vierasottelussa Seagullsia vastaan. Seagulls (34 pistettä) kamppailee KTP:n tavoin vielä paremmista asemista pudotuspeleihin, ja sillä on KTP-ottelun lisäksi jäljellä vielä huominen vierasottelu Salon Vilpasta vastaan.

Jos Seagulls häviää Salossa, KTP pysyy helsinkiläisten edellä ellei häviä päätöskierroksen ottelua yli 14 pisteen erolla.

KTP:n terveystilanne on puheenjohtaja Lindströmin mukaan varsin hyvä. Poissa riveistä ovat vain nuoriso-osaston Markus Rautasalo ja Emil Uotila. Tappiollisen Vilpas-ottelun sivusta katselleet Urald King ja Joonas Lehtoranta ovat sensijaan jälleen käytettävissä.

Täydennetty Jyrki Lindströmin kommenteilla kello 15.35