Leclerc ja Sainz ottivat kauden avauksesta kaksoisvoiton Ferrarille – Bottas paikkasi surkean lähdön sitkeydellä

Valtteri Bottas toipui katastrofaalisen huonosta lähdöstä formula 1:n MM-sarjan ensimmäisessä kilpailussa Bahrainin gp:ssä kuudenneksi. Kuudennesta lähtöruudusta 14:nneksi romahtanut Bottas kävi sitkeän kamppailun takaisin kärkikymmenikköön ja sai palkkioksi mukavat MM-pisteet.

Bottas nousi ajajaletkassa ylöspäin tuskastuttavan hitaasti, kunnes hän sai kuudennen sijan takaisin Red Bullin Max Verstappenin ja Sergio Perezin keskeytysten ansiosta.

Bottas kertoi, että hänellä on ollut Alfa Romeon lähtöjärjestelmän kanssa ongelmia myös harjoituksissa.

– Kyse on mekaanisesta ongelmasta. Kytkin alkaa täristää suunnilleen joka toisella lähtökerralla ja nyt kilpailulähtö oli todella huono, Bottas kertoi.

– Pyörät sutivat vielä kolmosellakin ja sen seurauksena takarenkaista lähti pito, kun ne ylikuumenivat. Teknisesti ongelma pitäisi kuitenkin olla aika helposti korjattavissa.

Puutteet nopeissa mutkissa

Bottas oli kilpailuvauhtiin muuten varsin tyytyväinen. Vain Ferrarit, Red Bullit ja Mercedekset ja ehkä myös Haasin autot olivat Alfa Romeota nopeampia.

– Seuraava tavoite on nyt kehittää auto Haasin edelle, jotta olisimme keskiryhmän kärjessä. Se tavoite ei ole meiltä kaukana, Bottas totesi.

– Pitää puhua heti Fred Vasseurille (tallipäällikkö). Hänen täytyy nyt pitää huolta siitä, että olemme menossa kehityksessä ylöspäin eikä valuta alemmaksi.

Alfa Romeon ongelmat ovat nopeissa mutkissa. Sen seurauksena autolla on erittäin vaikea ohittaa muita.

– Turva-auton jälkeen huomasi, että autolla oli aivan mahdoton ohittaa ilman takasiipeä, Bottas paljasti.

Kokonaisuudessaan avausviikonloppu onnistui tallilta lupaavasti. Ferrarin moottori on ainakin parhaiden veroinen, ja renkaat kestivät Alfa Romeon alla paremmin kuin monilla kilpailijoilla.

– Vauhdin parantaminen nopeissa mutkissa on tärkein kehityskohde, Bottas tiivisti jatkonäkymät kauteen.

Hamilton otti puolustusvoiton

Vaikeuksistaan toipuneen Ferrarin Charles Leclerc ja Carlos Sainz ottivat kilpailusta riehakkaan kaksoisvoiton.

Viime kaudella mestaruuden voittanut Verstappen kamppaili Ferrari-kaksikon välissä kilpailun voitosta, kunnes hän alkoi kärsiä teknisistä ongelmista turva-auton perässä Pierre Gaslyn moottoririkon jälkeen.

Verstappenin ongelmat alkoivat ohjaustehostimen häiriöstä. Sitten auton voimalähteestä lähti tehot. Perezin taival päättyi viimeisellä kierroksella, kun auton takarenkaat rikkoutuivat kuin moottoririkossa.

Seitsenkertainen maailmanmestari Lewis Hamilton kärsi Mercedeksellä pito-ongelmista ja renkaiden kulumisesta. Hän nousi silti lopussa kolmanneksi ennen tallitoveriaan George Russellia ja Haas-tallissa paluun tehnyttä Kevin Magnussenia.

MM-sarjan toinen kilpailu Saudi-Arabian gp ajetaan sunnuntaina.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut

Ruokapaikka