Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Putinin tukijana pidetty Aleksandr Ovetshkin sai Edmontonissa tylyä kohtelua

Washington Capitalsin venäläinen jääkiekkoilija Aleksandr Ovetshkin on ollut viime aikoina otsikoissa sekä hyvässä että pahassa.

Torstain vastaisena yönä Ovetshkin oli jälleen buuausten kohteena, kun Washington Capitals kohtasi Edmontonissa paikallisen Oilersin.

Syynä nuivalle vastaanotolle on Venäjän hyökkäys Ukrainaan. Ovetshkin on tullut tunnetuksi Venäjän presidentin Vladimir Putinin tukijana ja sai buuausta osakseen myös Calgaryssa.

Kotikatsomon reaktio venäläisen esiintymiseen oli sinällään odotettavissa, sillä Edmontonissa asuu enemmän ukrainalaislähtöisiä ihmisiä kuin missään muualla Kanadassa.

Edmontonissa Ovetshkin oli jäällä yhteensä liki 21 ja puolen minuutin ajan, mutta jäi tehopisteittä.

Itse ottelussa Mikko Koskisen Oilers otti voiton Capitalsista maalein 4–3. Koskinen torjui ottelussa 29 laukausta. Edmonton katkaisi voitollaan oman kolmen tappion putkensa ja samalla laittoi stopin myös Washingtonin kolmen voiton sarjalle.

Capitalsin supertähti Ovetshkin nousi seuransa edellisessä ottelussa jaetulle kolmannelle sijalle NHL-jääkiekkoliigan kaikkien aikojen maalintekijätilastossa. Ovetshkinilla, 36, on nyt kaikkiaan 766 NHL-runkosarjamaalia eli yhtä monta kuin tshekkilegenda Jaromir Jagrilla. Edellä tilastossa ovat enää kanadalaiset kiekkoikonit Wayne Gretzky ja Gordie Howe.