Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Iskuja urheilun kautta Venäjän suuntaan: latvialaisseura jättää KHL-kiekon, Fifa vie Venäjältä nimen ja judo Putinilta kunnianim

Latvialainen jääkiekkoseura Riian Dinamo kertoi sunnuntaina jättävänsä jääkiekkoliiga KHL:n. Seura ilmoitti verkkosivuillaan julkaistussa tiedotteessa, että vetäytymispäätös johtuu Venäjän hyökkäyksestä Ukrainaa vastaan.

Dinamon puheenjohtajan Juris Savickisin mukaan seura ei voinut jatkaa KHL:ssä sotilaallisen ja humanitaarisen kriisin takia.

Vuodesta 2008 lähtien KHL:ssä pelannut Dinamo on yksi Latvian merkittävimpiä urheiluseuroja, ja suuri osa Latvian jääkiekkomaajoukkueen pelaajista edustaa seuraa. Joukkueen urheilullinen menestys on ollut kuitenkin viime vuosina köykäistä.

Suomalaispelaajista Jere Karjalainen ja Peter Tiivola edustivat latvialaisjoukkuetta tällä kaudella.

Ukrainan sota on vaikuttanut laajasti Venäjän ulkopuolisiin KHL-joukkueisiin. Helsinkiläinen Jokerit ilmoitti perjantaina jättävänsä KHL-kauden kesken pudotuspelien osalta, mutta seura ei kertonut, aikooko se jatkaa KHL:ssä.

Kansainvälinen jalkapalloliitto Fifa ei tehnyt sunnuntaina päätöstä Venäjän sulkemisesta miesten MM-jatkokarsinnasta. Fifa kertoi, että sulkeminen on kuitenkin optiona.

Fifa päätti, että Venäjän on pelattava ottelunsa maan jalkapalloliiton nimellä. Venäjän lippua ja kansallishymnia ei saa käyttää. Liitto päätti myös, että Venäjän jalkapalloliiton joukkue voi pelata vain puolueettomalla kentällä ja ilman katsojia.

Venäjän on määrä kohdata MM-jatkokarsinnassa Puola maaliskuussa ja sen jälkeen mahdollisesti Ruotsi tai Tshekki. Nämä maat ovat kuitenkin kieltäytyneet pelaamasta Venäjää vastaan. Saman päätöksen on tehnyt myös muun muassa Englanti.

Sunnuntaina oman iskunsa sai myös Venäjän presidentti Vladimir Putin , tai ainakin hänen kunniansa. Kansainvälinen judoliitto IJF kertoi hyllyttäneensä Putinin liiton kunniapuheenjohtajan tehtävästä.

Taitavana judokana tunnettu Putin on toiminut IJF:n kunniapuheenjohtajana vuodesta 2008 lähtien. Putin sai kahdeksannen dan-tason arvon vuonna 2014, ja samana vuonna IJF:n puheenjohtaja Marius Vizer ylisti häntä "lajin täydelliseksi lähettilääksi".