Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Leijonat sai fanit villiintymään Olympiastadionilla: "Niin vain Suomi-poika pelasi ja otti kultaa"

Jääkiekkofanien odotus palkittiin Helsingin Olympiastadionilla ennen iltakahdeksaa, kun Leijonat nousi lavalle. Sankka lumipyry ei himmentänyt juhlatunnelmaa historiallisella hetkellä. Jääkiekon olympiajuhlaa kannatti juhlia.

Olympiastadionin lehterit täyttyivät juhlakansasta huonosta säästä huolimatta. Helsingissä lunta satoi tuulen ja tuiskun sävyttämänä, mutta useimmat olivat ottaneet lämpimän pukeutumisen ohjeet tosissaan.

Leijonista ensimmäisenä yleisön eteen tulivat kello 19.43 joukkueen valmentajat ja taustahenkilöt GM Jere Lehtisen johtamana. Seuraavaksi vuorossa olivat maalivahdit Harri Säteri, Jussi Olkinuora ja Frans Tuohimaa, puolustajat Ville Pokan johdolla sekä lopuksi hyökkääjät kansansuosikki Marko Anttila etunenässä.

Jokainen sai lavalle astuessaan hurjat aplodit. Viimeisenä lavalle tuli päävalmentaja Jukka Jalonen, joka sai illan edetessä raivokkaan kannustuksen Jukka, Jukka -huudoilla.

Marko "Mörkö" Anttila on rutinoitunut mestaruuden juhlija, sillä hän oli kapteenina vuoden 2019 MM-voitossa. Finaalissa hän oli taas isossa roolissa, kun Hannes Björninen ohjasi hänen laukauksestaan 2–1-voittomaalin Venäjän olympiakomiteaa vastaan.

– Henkisesti tosi vahva porukka. Tuo ei ollut kenellekään helppo turnaus, kun oli häiriötekijöitä. Mutta niin vain Suomi-poika pelasi ja otti kultaa, Anttila sanoi lavalla.

Pekingissä kapteeni oli Valtteri Filppula, joka kehui etenkin joukkueen henkeä.

– Olimme turnauksen alussa jo hyviä, ja pystyimme parantamaan peliämme turnauksen aikana, Filppula sanoi Discoveryn haastattelussa.

Filppula ihasteli monien muiden Leijonien tavoin faneja pullistelleita lehtereitä.

– Tämä on huikeaa. Tällä säällä ei ollut ihan varma, kuinka paljon tänne tulee väkeä, mutta tämä on hienoa, Filppula sanoi.

Urheilullisesti olympiakulta oli hänelle iso huipennus, mutta kapteenilla on muitakin arvoja. Häntä odotti kotona uusi perheenjäsen, sillä Filppulasta tuli ensi kertaa isä juuri turnauksen alla.

Leijonille juhlaan pääsy on kiireinen, sillä joukkueen lento Pekingistä viivästyi puolellatoista tunnilla. Joukkuetta kuljettanut kone laskeutui Helsinki-Vantaan lentokentälle kello 15.53.

Naisleijonat ihasteli tunnelmaa

Kansanjuhlassa artisteista ovat esiintymässä muun muassa Ellinoora, JVG ja Vesala. Heistä JVG ja Vesala olivat mukana myös vuonna 2019 Leijonien maailmanmestaruusjuhlissa Helsingin Kaisaniemessä.

Ellinoora sai Leijonakuningas-laulunsa taustalle lavalle Naisleijonien pronssijoukkueen jäseniä. Naisleijonat ehti Pekingistä kotiin jo viime viikolla, ja osa pelaajista oli matkustanut jo seurojensa pariin, joten ihan koko joukkue ei ollut paikalla.

– Tänään ihmisen puolikas on huomenna leijonakuningas, Ellinoora lauloi yleisön ja Naisleijonien kanssa.

Minttu Tuominen ja Meeri Räisänen olivat innoissaan kansanjuhlasta, vaikka olympiamitali ei ollut kummallekaan ensimmäinen.

– Miesten kulta kruunasi meidänkin turnauksemme. Tuntuu siltä, että koko Suomi on messissä, Naisleijonien kaksikko tunnelmoi juhlaa Discoveryn tv-lähetyksen haastattelussa.

Juhlan on määrä kestää puolitoista tuntia, ja sen päättää Vesala Finlandia-hymniin. Paikalle pääsi maksimissaan 20 000 jääkiekkofania, jotka olivat onnistuneet hankkimaan ennakkolipun tapahtumaan.