Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Leijonat teroitti pikaisesti kynsiään välierään – ”Emme ehdi aamulla jäälle”

Suomen miesten jääkiekkomaajoukkue harjoitteli torstaina pikaisesti Pekingin olympialaisten pääareenalla. Varsin löysätempoisen satsin jälkeen pukuhuoneeseen poistui päättäväisen näköisiä pelaajia. Perjantaina puolilta päivin paikallista aikaa pitäisi olla hereillä, kun Slovakia tulee vastaan välierässä.

– Saatiin vähän kroppaa liikkeelle. Jäällä 20–25 minuuttia eli kevyt jää. Huomenna on aikainen peli, joten emme ehdi aamulla jäälle. Turnauksessa on tiivis pelitahti, joten pitää olla myös kevyempää, tehohyökkääjä Miro Aaltonen selvitti.

Aaltonen summasi avausottelussa Slovakiaa vastaan tehot 2+1 ja katosi hiukan kuvasta ketjuruletin myötä seuraavissa otteluissa. Hänen paikkansa on ollut tukevasti kolmosketjun laidassa ja ykkösylivoimassa, vaikka päävalmentaja Jukka Jalonen muuten on sekoittanut hyökkäyskolmikoita.

Keskiviikon puolivälierässä joensuulaislähtöinen hyökkääjä viimeisteli tärkeän avausmaalin, kun Leijonat voitti Sveitsin 5–1.

Millaista Slovakiaa odotat?

– Ei ole vielä katsottu vastustajaa sen suuremmin, mutta myöhemmin tänään ja huomenna katsomme lisää, Aaltonen vastasi.

"Slovakia on isolla sydämellä pelaava joukkue"

Avausottelussa Suomi nuiji Slovakian 6–2, mutta tuleva välierävastustaja oli siinäkin pelissä hyvä. Turnauksen aikana vastustaja on päässyt hyvään vauhtiin ja on valmis haastamaan Suomen, kun maat mittelevät mitalin takaavasta loppuottelupaikasta.

– Meidän pitää pelata paremmin kuin siinä ottelussa. Slovakia on isolla sydämellä pelaava joukkue, jolla on flow päällä, Jalonen sanoi harjoituksien jälkeen.

– Edellisessä kohtaamisessa annoimme liikaa paikkoja Slovakialle. Nyt ei ole niin paljon varaa sellaiseen.

Jalonen luotsaa Leijonia arvokilpailuissa yhdeksättä kertaa ja varmisti keskiviikkona kuudennen peräkkäisen välieräpaikan. Perjantaina hän hakee loppuottelupaikkaa kolmansissa arvokilpailuissa peräkkäin, kun vuoden 2019 maailmanmestaruuden ja viime kevään MM-hopean jatkoksi Suomi tavoittelee taas kirkkaita tuliaisia.

Päävalmentaja ei suostunut ottamaan välierän suosikin viittaa Suomen harteille.

– Menemme pelaamaan peli kerrallaan. Sillä asetelmalla ei ole mitään merkitystä, kuka on ennakkosuosikki ja kuka altavastaaja.

Tulos tulee keskittymällä

Hyökkääjä Hannes Björninen kuului Jalosen luottomiehiin jo viime kevään MM-kilpailuissa, joissa Suomi saavutti hopeaa. Pekingissä Björninen on jälleen johtanut nelosketjua, joka värkkäsi Sveitsiä vastaan 3–0-osuman. Marko Anttila nautiskeli tilanteessa Björnisen syöttötaidosta.

– Hyvät jäät, hikeä päälle, vähän tatsia ja hyvä meininki, Björninen kertasi harjoituksen sisältöä.

– Varmasti Slovakia kamppailee ja luistelee kovaa. Se on vauhdikas ja suoraviivainen joukkue.

Hän alleviivasi keskittymisen olevan enemmän omissa suorituksissa kuin vastustajan tuijottamisessa.

– Yritämme koko ajan parantaa omaa pelaamista, ottaa voiton ja mennä finaaliin. Yritämme keskittyä enemmän omaan suoritukseemme. Sitä kautta tulos tulee.