Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Leijonilla on Pekingin olympialaisissa viisi varapelaajaa – hyökkääjä Joonas Kemppainen joutuu kisoista sivuun koronan takia

Keskiviikkoiltana matkansa Pekingin olympialaisiin aloittava Suomen miesten jääkiekkomaajoukkue kertoi viime hetken kokoonpanomuutoksesta. Kisakoneeseen nimetty Pietarin SKA:n hyökkääjä Joonas Kemppainen joutuu jäämään talvikisoista pois koronavirustartunnan takia, ja hänen tilalleen on nimetty Severstal Tsherepovetsin Joonas Nättinen.

Myös Sveitsissä pelaava hyökkääjä Toni Rajala jää lennolta pois viime viikonloppuna tapahtuneen korona-altistuksen takia. Rajalan on määrä matkustaa Pekingiin, kun se on mahdollista.

Leijonat ilmoitti, että maajoukkueella on kisoissa viisi varapelaajaa. Hyökkääjät Veli-Matti Savinainen ja Teemu Turunen sekä puolustajat Tommi Kivistö ja Oliwer Kaski matkustavat Pekingiin harjoittelemaan joukkueen kanssa, mutta nelikko ei majoitu kisakylässä.

Savinainen, Turunen ja Kivistö edustavat seuratasolla Jokereita, Kaski Avangard Omskia. Jokerien maalivahti Janne Juvonen jää varamaalivahdiksi kotimaahan.

"Kertoo paljon pelaajista"

Olympialaisiin viime hetkillä tehty poikkeussääntö mahdollistaa enintään kuuden varapelaajan ottamisen mukaan kiekkoturnaukseen. Varapelaajat voivat korvata turnauksen aikana koronaan sairastuneita tai loukkaantuneita pelaajia joko yksittäisessä tai useammassa ottelussa.

– Mietimme todella tarkasti, mitä teemme varapelaajien suhteen. Tästä on luonnollisesti käyty keskustelut jokaisen varapelaajan rooliin valitun kanssa, ja kun meille aukeni mahdollisuus varautua muutoksiin tällä tavalla, halusimme sen hyödyntää, maajoukkueen GM Jere Lehtinen kertoi tiedotteessa .

– Kertoo paljon pelaajista ja kiinnostuksesta maajoukkuetta ja olympialaisia kohtaan, että he ovat valmiita ottamaan roolin vastaan, vaikka takeita peleistä emme vielä voi antaa.

Leijonat aloittaa Pekingin lohkopelinsä ensi viikon torstaina Slovakiaa vastaan. Muut lohkovastustajat ovat Ruotsi ja Latvia.