Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Suomen futsalmiehet jäivät lopulta Kazakstanin jalkoihin – selvästä tappiosta huolimatta EM-jatkomahdollisuudet ovat edelleen elossa

Suomen futsalmiehet taipuivat meritoituneelle Kazakstanille 2–6-tappioon Hollannin EM-kisoissa. Kazakstanin huipputasosta kertoo, että se sijoittui viime syksynä MM-kisoissa neljänneksi.

Suomi johti kamppailua toisen jakson alkupuolella 2–1, mutta Kazakstan tykitti Hollannin Groningenissa pelatun ottelun viisi päätösmaalia.

– Numerot eivät kerro aivan koko totuutta. Peli oli pitkään aika tasainen. Vastustaja on kokenut joukkue, joka rankaisi lopussa kovalla prosentilla, pelaaja Lassi Lintula sanoi Ylen tv-haastattelussa.

Kautta aikain ensimmäistä kertaa EM-lopputurnauksessa pelaava Suomi on kerännyt kahdesta alkulohkon ottelustaan yhden pisteen. Joukkue aloitti urakkansa tasapelillä Italiaa vastaan. Suomi päättää alkulohkourakkansa perjantaina Amsterdamissa Sloveniaa vastaan.

Lohkon kärjessä on Kazakstan, joka on kerännyt neljä pistettä. Slovenialla on koossa kaksi ja Italialla kaksi pistettä, joten Suomen jatkomahdollisuudet ovat yhä elossa. Lohkon kaksi parasta etenee puolivälieriin. Italia ja Slovenia pelasivat aiemmin maanantaina Groningenissa 2–2-tulokseen.

– Vastustajan yksilötaito korostui loppua kohti. Heillä on hyvä joukkue, joka pelaa hyvin yhteen. Meillä on vielä paljon voitettavaa tässä turnauksessa, leukaa vaan ylös, Suomen toisen maalin tehnyt Jani Korpela sanoi Ylelle.

Kazakstan teki viisi maalia peräkkäin

Kazakstan tuli kamppailuun vahvasti ja sai avausminuuteilla paineen Suomen kenttäpäähän. Suomi sai pelaamisensa nopeasti uomiinsa ja prässäsi tehokkaasti.

Avausmaali nähtiin ajassa 12.39. Suomen Henri Alamikkotervo prässäsi vahvasti, ja Kazakstanin Douglas Junior pelasi pallon Alamikkotervon kautta suoraan oman maalinsa eteen. Siellä odotti Miika Hosio, joka kiitti ja viimeisteli varmasti.

Takaiskun jälkeen Kazakstan sai otteen pelistä ja päätti painostusjaksonsa tasoitukseen, kun Birzhan Orazov ohjasi pallon maalin edestä sisään.

Toisella jaksolla Suomi siirtyi 2–1-johtoon, kun Juhana Jyrkiäinen pelasi pallon päätyrajalta Jani Korpelalle, joka laukoi pelivälineen suoraan syötöstä maaliin.

Brasilialaistaustaisten tähtien Kazakstan osoitti toisen jakson vanhetessa laatunsa ja karkasi selvään voittoon.

Hanakasti noussut maalivahti Leo Higuita tykitti tasoitusmaalin, ja Arnold Knaub laukoi Kazakstanin johtoon. Sen jälkeen Orazov ja Knaub laukoivat illan toiset maalinsa. Päätösnumerot viimeisteli ottelun lopussa Azat Valiullin.