Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Keuruulta tuttu Joonas Mäkipelto voitti leuanvedon maailmanmestaruuden, mutta ei ollut superonnellinen: "Niin kauan, kun ei tule 70 leukaa..." – Nelli, 34, Jyväskylästä teki uuden maailmanennätyksen

Sekä Markus Holopainen että keuruulaistaustainen Joonas Mäkipelto vetivät Helsingin MM-kisoissa 62 leukaa ja voittivat toistoleuanvedon maailmanmestaruuden.

Holopaisen tulos on miesten 90 kilon sarjan maailmanennätys. Geoinformatiikan professori Holopainen piti nimissään myös sarjan aiempaa ennätystä, joka oli 59 leukaa.

– Tämä oli kotikisa. Olen treenannut täällä salilla sekä tällä kisatangolla. Tämä oli samaa tasoa, mitä on mennyt treeneissä. Täytyy olla tosi tyytyväinen, Holopainen, 54, sanoi Suomen Leuanveto ry:n tiedotteessa.

Palomies Mäkipelto kilpaili 80-kiloisissa. Nykyisin Salossa asuvan Mäkipellon ME-tulos on 67 leukaa, joten hän jäi parhaastaan.

– Hyvä tulos, mutta niin kauan kuin ei tule 70 leukaa, ei voi olla superonnellinen, Mäkipelto sanoi sunnuntain kisastaan.

Nuorena Mäkipelto hiihti kilpaa Keuruun Kisailijoissa ja harrasti myös pyöräilyä ja soutua. Hiihdossa hän saavutti toistakymmentä Keski-Suomen mestaruutta ja oli SM-kisoissa kolmesti kymmenen parhaan joukossa. Armeijassa hän saavutti sotilaiden 5-ottelun SM-kullan.

Jyväskylään tuli MM-kultaa myös naisten sarjoista.  34-vuotias Nelli Riihuhta teki uuden maailmanennätyksen, 43 toistoa, 70-kiloisten (60,1-70,0 kg) naisten sarjassa.

Naisten kovimmasta tuloksesta vastasi kirkkonummelalainen Maria Kojoukhova. Hän veti 50-kiloisten sarjassa 47 leukaa.

Anne-Elina Kinnunen veti yli 70-kiloisten naisten maailmanennätykseksi 42 leukaa. Tuomas Kuronen veti yli 110-kiloisten miesten sarjan ME-tulokseksi 49 leukaa.