Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Häkkinen odottaa Hamiltonia takaisin yhä vahvempana

Formula 1:n MM-sarjan viime kauden jälkimainingit vellovat edelleen. Max Verstappen käänsi rytinällä käydyn MM-kamppailun voitokseen viimeisessä kilpailussa turva-auton takaa, eikä toiseksi jäänyttä Lewis Hamiltonia ole juuri nähty julkisuudessa sen jälkeen.

Ensi kaudella Viaplayn F1-lähetysten yhtenä asiantuntijana toimiva kaksinkertainen maailmanmestari Mika Häkkinen uskoo, että Hamilton palaa kisoihin eikä lopeta uraansa.

– Lewis haluaa vain aikaa itselleen ja palaa sen jälkeen vahvempana takaisin, Häkkinen arveli kanavan etätilaisuudessa keskiviikkona.

Häkkinen povasi mielenkiintoisia jatkonäkymiä myös Mercedekseltä Alfa Romeolle siirtyvälle Valtteri Bottakselle.

– Valtteri on nopea, lahjakas, herrasmieskuljettaja ja suurenmoinen kilpa-ajaja, Häkkinen suitsutti.

– Uudessa tallissa Valtterilla ei ole enää Mercedeksen resursseja, mutta hän pääsee kokemaan, että häneen luotetaan. Siinä tilanteessa hän voi rakentaa uraansa positiivisesti.

Fyysinen kuorma kasvaa

Häkkinen määrittelee viime vuoden kärkikaksikon ajotaidoiltaan täyden kympin kuljettajiksi. F1-sääntöihin tulee kuitenkin niin merkittäviä muutoksia, että asiantuntijatkin joutuvat arvailemaan tallien voimasuhteita.

Häkkinen mainitsi sarjan tärkeimmiksi uudistuksiksi suuremmat renkaat, autojen aerodynamiikan rajoitukset ja peräti 23 kilpailun mittaan venyvän kauden.

– Rengasmuutos on tosi merkittävä. Uusien renkaiden kestävyys paranee, ja niillä voi ajaa pidempään täysillä, mikä vaikuttaa ajajien fysiikkaan, Häkkinen korosti.

– Autojen downforce (ajorataan suuntautuvat voimat) otetaan aiempaa enemmän auton alapuolelta, joten takana oleva auto voi seurata edellä ajavaa entistä lähempänä.

Sarja kuormittaa ajajien kestävyyttä, kun mestaruuskamppailussa on seitsemän kilpailua enemmän kuin Häkkisen mestaruuskausilla 1998–99.

– Kaudesta tulee rankka. Henkinen ja fyysinen rasitus on jotain käsittämätöntä, Häkkinen totesi.