Ilves pelasi ensimmäisen kerran Tampereen areenalla ilman yleisön tuomaa tukea – "Tyhjä katsomo on tyhjä, oli se missä vain"

Ilves ehti pelata tasan puolet eli 15 miesten jääkiekkoliigan kotiotteluaan yleisön edessä, ja keskiarvo oli todella hyvä 5 587. Keskiarvossa edellä oli vain HIFK.

Perjantaina oli 16. kotiottelu, mutta yleisöttömyys ei näkyvästi haitannut. Jouko Myrrän valmentama joukkue otti selkeän 5–2-voiton entisen Ilveksen valmentajan Karri Kiven Ässistä katkaisten näin porilaisten viiden ottelun voittoputken.

– Pelissä oli paljon positiivista. Viisi tehtyä maalia ja hyvää kiekollista peliä. Olimme tehokkaita tekopaikoissa, Myrrä sanoi.

Toki Ilveksellä oli alla kolme vierasottelua ilman yleisöä, ja niistä se otti seitsemän pistettä. Oliko vieraissa pelaaminen ilman yleisöä erilaista?

– Tyhjä katsomo on tyhjä, oli se missä vain, eli ei suurta eroa ole. Yleisö luo tunnelman, ja meillä on loistavat fanit, Myrrä jatkoi.

Ilves joutuu pelaamaan ainakin kaksi seuraavaa kotiottelua 15. ja 17. tammikuuta ilman yleisöä, eli taloudellista tappiota näistä kolmesta ottelusta tulee varovaisenkin arvion mukaan ainakin 400 000 euroa.

Toimitusjohtaja Risto Jalon mukaan kassatilanne on vielä nyt hyvä.

– Ei otteluita voi siirtääkään eteenpäin, koska ei tiedä, kauanko joutuu pelaamaan ilman yleisöä, ottelua kotona katsellut Jalo sanoi.

Ennen Ilveksen ottelua liigassa oli pelattu 16 ottelua tyhjille katsomoille ja vain viisi kertaa oli kotijoukkue ottanut kolme pistettä.

Mainos: Etelä-Suomen Puumarket

Mainos: Etelä-Suomen Puumarket

Tarvetta terassitarvikkeille? Tältä yrittäjäkaksikolta löytyy!

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut

Ruokapaikka