Syksyn liigatykki Kemell odottaa "hanojen aukeavan" nuorten MM-kilpailuissa

Patrik Laine ja Joakim Kemell ovat jääkiekkoilijoina eri kokoluokkaa niin fyysisten mittojen kuin sarjatasonkin suhteen, mutta yhdistäviksi tekijöiksi voi mainita rightin kätisyyden ja alle 20-vuotiaiden MM-kilpailuja edeltäneen syksyn tehoilun kotoisissa liigakaukaloissa.

Kuusi vuotta sitten Laine, tuolloin 17, ruoski kiekkoja maaliin Tapparassa ja jatkoi ilotulitusta vuodenvaihteessa nuorten MM-kilpailuissa. Kuusi vuotta myöhemmin Kemell, 17, pelasi JYPissä erittäin tehokkaan syksyn. Häneltä odotetaan tulosta myös tapaninpäivänä Kanadassa käynnistyvissä nuorten MM-kilpailuissa.

– Todella hieno fiilis kun pääsee isoon halliin pelaamaan, ja katsojiakin saa tulla, Kemell tuumi maajoukkueen mediatilaisuudessa ennen Kanadaan matkustamista.

MM-kilpailut pelataan Edmontonissa ja Red Deerissä. Suomi puolustaa viime kisojen pronssia, mutta Kemell pelaa ensimmäisissä alle 20-vuotiaiden MM-kilpailuissaan.

– Annan siellä kaikkeni, ja se on hyvä paikka näyttää, hyökkääjä vihjasi NHL-seurojen kykyjenetsijöiden suuntaan.

Loukkaantuminen pysäytti

Sähäkkä hyökkääjä koki kovia lokakuun lopussa, jolloin hän loukkaantui liigaottelussa. Hän ei päässyt marraskuiseen Ruotsin-turnaukseen, ja loukkaantuminen pilasi koko kuukauden.

Paluun jälkeen kaukalossa ei nähty alkukauden kaltaista ilotulitusta vaan Kemell pelasi viisi liigapeliä pisteittä ennen MM-joukkueeseen liittymistä.

– Aluksi ensimmäisessä ja toisessa pelissä oli haasteita, mutta loppua kohti pääsin paremmin kiinni peliin ja olen täydessä iskussa MM-kilpailuissa, Kemell lupasi.

– Iso asia olisi se, että voisi tuoda esiin omia vahvuuksia. Vaikka pisteitä ei ole tullut, olen tehnyt töitä samaan mallin kuin aiemminkin. Jossain vaiheessa hana taas aukeaa.

Mainos: Kymen Sanomat

Mainos: Etelä-Suomen Puumarket

Mainos: Etelä-Suomen Puumarket

Tarvetta terassitarvikkeille? Tältä yrittäjäkaksikolta löytyy!

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut

Ruokapaikka