HJK-kapteeni hyvästeltiin puolentoista minuutin tribuutilla – "Neljä vuotta olen pelannut täällä, ja vikaan peliin ne keksivät uuden laulun"

Helsingin Jalkapalloklubin kauden viimeinen kotiottelu päättyi iloisissa tunnelmissa, kun HJK kukisti Konferenssiliigassa toistamiseen armenialaisen Alashkertin. Mahdollisuus edetä jatkopeleihin oli karannut HJK:lta jo aiemmin, mutta 1–0-voitto maistui joukkueelle.

Erityisesti ottelusta nautti HJK:n kapteeni Daniel O'Shaughnessy, joka pelasi toistaiseksi viimeisen ottelunsa helsinkiläisten riveissä. Maajoukkuetopparin uusi joukkue on joulukuusta lähtien saksalainen Karlsruher.

Kotiyleisö muisti numerolla viisi pelannutta O'Shaughnessya laulamalla viidennellä minuutilla puolentoista minuutin ajan kapteenin nimeä: "Daniel O'Shaughnessy, meidän kapteeni".

– Aika siistiä se oli. Neljä vuotta olen pelannut täällä, ja vikaan peliin ne (kannattajat) keksivät uuden laulun. Siitä tuli hyvä fiilis, kiitos faneille, O'Shaughnessy sanoi.

– Hyvät neljä vuotta on ollut. Kolme mestaruutta, ja on hyvä lopettaa tämä urakka tähän kotivoittoon.

Ottelun ainoan maalin laukoi toisen jakson alkajaisiksi 48. minuutilla rangaistusalueen ulkopuolelta Atomu Tanaka. Maali oli japanilaisen ensimmäinen sitten heinäkuun lopulla sattuneen loukkaantumisen, joka piti Tanakan poissa pelikentältä miltei kolme kuukautta.

– Ei ehkä ihan meidän kauden paras peli, mutta saatiin se tulos, mikä haluttiin. Koskivatkohan he edes palloon toisen jakson alusta, ennen kuin pallo oli maalissa? Meillä oli toisella jaksolla monta vastahyökkäystä, josta pelin olisi voinut ratkaista aiemminkin, O'Shaughnessy pohti.

HJK pelasi jo ensi vuotta ajatellen

Lohkovaiheen toinen voitto saattaa olla HJK:lle vielä hyvin arvokas. Puolen miljoonan palkintorahojen lisäksi HJK on päävalmentaja Toni Koskelan mukaan lähes varmasti ensi kesänä sijoitettu joukkue Mestarien liigan karsintojen avauskierroksella. Se auttaisi huomattavasti lohkovaihepaikan uusimista.

– Tosi tärkeä voitto seuran kannalta. Ymmärtääkseni tämä tarkoittaa, että olemme ensi vuonna varmuudella sijoitettu joukkue. Se ei tietysti takaa mitään, mutta mahdollistaa sen, ettei arvonnassa tule vastaan joukkuetta mistään Euroopan isoimmista jalkapallomaista, Koskela sanoi.

HJK pelaa lohkovaiheen päätöspelinsä 9. joulukuuta Itävallassa LASKia vastaan.

Mainos: Kaakon Kamarimusiikki Ry

Mainos: Kaakon Kamarimusiikki Ry

Kaakon festivaalilta kohokohtia joka makuun!

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut

Ruokapaikka