Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta.

Roope Hintzin osuma avasi Dallasin maalitilin ja johdatteli joukkueen voittoon

Philadelphian Travis Konecny kaivoi kiekkoa vastustajan jaloissa. AFP / LEHTIKUVA

Milja Rämö / STT

Jääkiekon NHL:ssä suomalaispelaajat olivat vauhdissa Dallas Starsin ja Edmonton Oilersin kohtaamisessa. Pelin avausmaalista vastasi Roope Hintz, joka johdatteli onnistumisellaan Starsin 4–1-voittoon. Maali oli suomalaisen kauden kuudes.

Hintz sai pelissä myös syöttöpisteen joukkueensa toisesta maalista. Pisteille ylsivät myös Miro Heiskanen ja Joel Kiviranta.

Edmontonin Jesse Puljujärvi otti syöttöpisteen joukkueensa ainoasta maalista, kun Oilers pääsi kaventamaan toisessa erässä 1–3-lukemiin.

Dallas on Keskisen divisioonan loppupäässä, kun Edmonton on Tyynenmeren divisioonan kärkikahinoissa.

Calgary Flames voitti Chicago Blackhawksin maalein 5–2. Calgary on niin ikään Tyynenmeren divisioonan kärkijoukkueita. Chicago on taas Keskisen divisioonan häntäjoukkueita.

Mestarille voitto

Tampa Bay Lightning voitti kotikaukalossaan Philadelphia Flyersin. Flyers kaatui maalein 4–0.

Lightning avasi maalisaldonsa ennen peliajan kolmatta minuuttia ja jatkoi Flyersin verkon heiluttamista toisessa erässä kahdella maalilla. Viimeisen maalin isäntäjoukkue laukoi päätöserässä.

Ensimmäisen osuman tehneelle Zach Bogosianille maali oli kauden ensimmäisen, kuten kolmannen maalin tehneelle Corey Perryllekin. Pelissä eniten tehoja keräsi Lightningin Steven Stamkos, joka teki pelin toisen maalin ja otti kaksi syöttöpistettä. Stamkos on tehnyt kuluvalla kaudella kymmenen maalia.

Maaleja kohti lauottiin reippaasti. Tampa Bayn maalivahti Andrei Vasilevski torjui 34 laukausta. Philadelphialaiskollega Carter Hart pysäytti 31 laukausta 35:stä. Lightningin voitto oli venäläisen Vasilevskin 199:s NHL-voitto.

Viime vuoden mestari Tampa Bay on Atlantin divisioonassa kärkikolmikossa. Philadelphia on Metropolien divisioonassa toiseksi viimeisenä eli sijalla seitsemän.

Kommentoi

Mainos: Kymen Sanomat

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Palvelut

Ruokapaikka