Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ani Juntunen ja Peppi Konsteri varmistivat Suomelle keilailun MM-mitalin – "Ei tätä meinaa vielä edes ymmärtää"

Suomen Ani Juntunen ja Peppi Konsteri varmistivat tiistaina keilailun MM-mitalin, kun kaksikko eteni Dubaissa järjestettävissä MM-kilpailuissa naisten parikilpailun välierävaiheeseen. Juntunen ja Konsteri kukistivat puolivälieräottelussaan Malesian Natasha Roslanin ja Faten Najihahin luvuin 278–256.

Keilailun arvokilpailuissa välieräpaikka takaa vähintään pronssimitalin, mutta suomalaiskaksikko tähtää vielä kirkkaampaan saavutukseen lauantain ratkaisupeleissä. Välierässä vastaan asettuu saksalaispari Janin Ribguth/Martina Schütz.

– Ei tätä meinaa vielä edes ymmärtää, että olemme neljän parhaan joukossa. Tähän ei kuitenkaan tyydytä, vaan lauantaina lähdetään hakemaan voittoa välierästä ja kultamitalia, 25-vuotias Juntunen iloitsi Keilailuliiton tiedotteessa .

Mitali on sekä Juntuselle että Konsterille uran ensimmäinen naisten MM-tasolla.

Vasta 17-vuotias Konsteri nappasi aiemmin tänä vuonna viisi mitalia junioreiden EM-kilpailuissa ja osoitti vahvaa kilpailupäätä nyt myös aikuisten MM-kisoissa. Konsteri varmisti suomalaisten puolivälierävoiton tekemällä lopussa kaksi kaatoa ja kaatamalla viimeisellä heitollaan yhdeksän keilaa.

– Ihan pirun hyvä fiilis. Sovimme ennen puolivälierää, että lähdemme nauttimaan ja teemme molemmat viisi hyvää ruutua, ja saimmekin tehtyä kahdeksan kaadon jonon, Konsteri ilakoi.

Juntunen ja Konsteri edustavat seuratasolla Porin Giantsia.

Jatkopeleissä vahva suomalaispanos

Tiistai alkoi Dubaissa naisten ja miesten parikilpailujen jatkopeleillä, joissa 32 parasta paria oli jaettu neljään kahdeksan joukkueen lohkoon. Juntunen ja Konsteri keilasivat lohkonsa ykkösiksi, ja myös Mila Nevalainen ja Eliisa Hiltunen olivat lähellä puolivälieräpaikkaa sijoittumalla oman lohkonsa kolmannelle sijalle.

Miesten kisassa Kimmo Lehtonen ja Juho Rissanen jakoivat lohkonsa toisen sijan ja etenivät uusintasarjaan, jossa yhdysvaltalaiset Andrew Anderson ja Kris Pather olivat kuitenkin vahvempia luvuin 254–202. Samassa lohkossa pelanneiden Tomas Käyhkön ja Niko Oksasen päivä oli tahmeampi, ja tuloksena oli lohkon viimeinen sija.

Keskiviikkona Dubaissa pelataan singlen jatkopelit. Suomalaisista mukana ovat Konsteri, Käyhkö ja Oksanen.