Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Savo Volley säilytti tappiottoman saldonsa, yliopistokentiltä palannut Jauhiainen loisti torjunnoissa

Yhdysvaltain yliopistosarjoista Suomeen palannut keskipelaaja Miki Jauhiainen nousi 18 pisteellä Savo Volleyn parhaaksi, kun joukkue kukisti Joroisissa pelatussa lentopallon miesten Mestaruusliigan ottelussa Vantaan Ducksin 3–1.

Jauhiainen otti peräti 10 joukkueen 18 torjuntapisteestä.

– Miki oli jäätävä. Joukossa oli useita yksin keskellä otettuja torjuntoja, sanoi Savo Volleyn valmentaja Timo Tolvanen.

Voitto oli Savo Volleylle kahdeksas yhtä monessa ottelussa. Esitys oli tasainen, sillä Andrus Raadik teki 17, Antti Siltala 13, Olli-Pekka Ojansivu 12 ja Jakub Kovac 11 pistettä.

– Meillä oli alla hyvä treeniviikko, ja se näkyi pelissä. Passari jakoi vastuuta tasaisesti. Ei toinenkaan erä huono ollut, vaikka tuli tappio, Tolvanen sanoi.

Etta avasi voittotilinsä

Oulun Etta otti ensimmäisen voittonsa, kun Olli Kuoksan valmentama joukkue kaatoi Joensuussa Hurmoksen 3–1.

Ensimmäinen sarjapiste varmistui, kun Etta voitti huippupitkän kolmannen erän 39–37. Neljäs erä meni vieraille jo selvemmin.

– Toivottavasti tuosta erävoitosta aukesi ketsuppipullo, mikä kantaa pitkälle. Tiedä, miten tässä pelissä olisi käynyt, jos olisimme hävinneet kolmannen erän, Kuoksa sanoi.

Alkukaudesta vaisusti pelannut hakkuri Jakub Petras on parantanut koko ajan, ja nyt hän nousi tehokkaimmaksi 24 pisteellä. Michael Michelau antoi tukea 22 pisteellä. Jere Heiskanen oli 28 pisteellä Hurmoksen tehokkain.

– Petras antoi toisen kerran peräkkäin meille mahdollisuuden voittaa, Kuoksa kiitti.

Loimu haki vierasvoiton

Raision Loimu otti kauden toisen voittonsa, kun joukkue kukisti Kokkolassa Tiikerit 3–2. Loimun vierasavut olivat vireessä, sillä hakkuri Ali Fazli teki 32 ja yleispelaaja Kristaps Smits 27 pistettä.

– Alilla on ollut vähän selkäongelmia eikä hän vieläkään ole täydessä kunnossa. Ei ole pystynyt täysillä edes harjoittelemaan. Pelasimme tänään kärsivällisesti omaa peliä, sanoi Loimun passari Tomi Saarinen.

Oskari Keskinen oli 19 pisteellä Tiikereiden tehokkain. Teemu Lahti teki 15 ja kokoonpanoon muutaman viikon tauon jälkeen palannut Jere Mäkinen 13 pistettä.

Liiganousija TuTo Volley jatkoi vahvaa virettään kaadettuaan Hurrikaani-Loimaan 3–0. Voitto oli joukkueelle kolmas peräkkäinen 3–0-voitto.

– Odotin kovempaa vastusta. Vastustaja sortui lopussa virheisiin, sanoi turkulaisten kokenut yleispelaaja Eemeli Kouki.

Yleisöä Kupittaan hallissa oli 588, eli turkulaiset alkavat herätä liigalentopallon paluuseen kaupunkiin.