Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Syntymäpäivä sujui perheen kanssa Italiassa, Räikkönen toivoo lisälahjaksi MM-pisteitä

Kimi Räikkösen taival formula ykkösissä on kuutta kilpailua vaille valmis, sillä uran on määrä päättyä joulukuun 12. päivä Abu Dhabissa ajettavaan kauden viimeiseen starttiin. Vielä ei kuitenkaan ole aika lepäillä laakereilla, vaikka Räikkönen ei haluakaan laittaa monta ajatusta tallinsa auton kehitykseen ensi kaudella.

– Toki sääntömuutokset vaikuttavat ensi kauteen. Ne ovat jokaiselle tallille mahdollisuus tai uhka, sillä auton kanssa voi mennä joko hyvään suuntaan tai pieleen. Mielenkiintoisia aikoja, Räikkönen sanoi torstaina Austinissa.

Räikkönen täytti viime sunnuntaina 42 vuotta ja vietti juhlapäivää perheensä kanssa Italiassa.

– Oli kiva päivä. Mitäs minä sainkaan lahjaksi. Vaatteita lapsilta ja vaimolta, Räikkönen jutteli Yhdysvaltain Austinissa.

Texasilaisradalla Räikkönen juhli kolme vuotta sitten voittoa, kun silloinen työnantaja Ferrari pystyi hyödyntämään rengasetunsa muihin talleihin nähden.

– Silloin lopputulos oli hyvä, ja olimme hyviä koko viikonlopun, Räikkönen muisteli.

Alfa Romeolla voittotaistoon on hankalampi yltää, mutta pistesija lämmittäisi Räikköstä. Hänellä on tältä kaudelta koossa kuusi MM-pistettä.

– Katsotaan, missä kunnossa rata on ja millaisia töyssyjä radalle on tehty. Täytyy tarkistaa, miten automme toimii radan eri osissa, Räikkönen sanoi, mutta ei ottanut radan pompuista murhetta niskaansa.

– Jos MotoGP:n moottoripyöräilijät pystyvät täällä ajamaan, meidän pitäisi formula ykkösissäkin siihen pystyä. Uskoisin, että töyssyjen ajaminen on kaksipyöräisillä paljon pelottavampaa kuin mitä se on tällaisilla autoilla, Räikkönen selitti.