Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kesällä kuolleen Jimmy Hayesin kuolinsyy selvisi, entinen NHL-hyökkääjä kärsi lääkeriippuvuudesta

Viime elokuussa kuolleen entisen NHL-jääkiekkoilijan Jimmy Hayesin kuolinsyy selvisi, kertoi sanomalehti Boston Globe . Hayesin isän ja vaimon mukaan hyökkääjä kuoli fentanyylin ja kokaiinin aiheuttamaan myrkytystilaan.

Fentanyyli on erittäin voimakas opioidi, jota käytetään kipulääkkeenä. Hayesin perhe sai tietää kuolinsyystä viime perjantaina ennen New Jerseyn ja Chicagon välistä NHL-ottelua, jonka lämmittelyssä kunnioitettiin 31-vuotiaana kuolleen Hayesin muistoa.

– Olin shokissa. Olin varma, ettei asialla olisi mitään tekemistä huumeiden kanssa. Luulin todella, että kyse oli sydänkohtauksesta, leski Kristen Hayes kertoi Boston Globelle.

Monet Hayesin ystävistä tiesivät Hayesin lääkeriippuvuudesta, mutta luulivat yhdysvaltalaisen päässeen yli ongelmasta. Isä Kevin Hayes ei ollut kuitenkaan yhtä yllättynyt kuin muut.

– Olen itse riippuvainen. Olen ollut raittiina pitkään, mutta tiedän, miten voimakasta tämä tavara on, isä Hayes sanoi.

– Toivon, että Jimmyn tarinan kertominen voi auttaa joitain ihmisiä pelastamaan elämänsä. On hienoa, jos tämä voi pelastaa jonkun tuskalta.

Hayes pelasi vuosien 2011–2018 aikana 334 NHL:n runkosarjaottelua Chicagossa, Floridassa, Bostonissa ja New Jerseyssä.