Onnetar hymyili HIFK:lle reilun tunnin ja uudestaan SJK-ottelun lopussa

HIFK nousi 2–2-tasapeliin SJK:n kanssa jalkapalloliigan ylemmässä jatkosarjassa. SJK oli kahden kirimaalinsa ansiosta voittaa kamppailun, mutta HIFK:n Aldayr Hernandez tasoitti pelin lähitilanneosumallaan jatkominuuteilla.

SJK:lla on sarjasijoituksen ja jäljellä olevan ohjelman takia jo toinen jalka ensi kaudeksi Euroopassa, mutta HIFK:n saumat hupenivat heikoiksi.

– Olen hämmästynyt, että emme voittaneet ottelua. Tunnin kohdalla kaikki muuttui. Ja heidän maalinsa saattoi olla paitsio, HIFK:n valmentaja Joaquin Gomez harmitteli.

– Tämä tekee meille ison vuoren kiivettäväksi. Pelejä on jäljellä, taistelemme, mutta ei ole helppoa yltää neljän sakkiin, Gomez myönsi.

Onnetar hymyili vartin jälkeen leveästi kotijoukkueelle, sillä HIFK:n Jake Dunwoodyn nousu ja keskitys boksiin päätyi yllättäen ja erikoisesti maaliksi. SJK:n puolustaja Ville Tikkanen keskeytti syöttöyrityksen puskukatkollaan, josta pallo eksyi maalivahti Jesse Östin taakse.

Seinäjokiset olivat onnistua tasoituksessa taukovihellyksen kynnyksellä, mutta jälleen onnetar säteili isäntien suuntaan. Tikkanen tykitti näet vapaapotkun jälkitilanteesta pallon ylärimaan ja seuranneesta avopaikasta Denys Oliinyk potkaisi pelivälineen taivaalle.

SJK:n ja Oliinykin tummanpuhuva saldo jatkui tunnin kohdalla, kun hän laukoi HIFK-kapteeni Sakari Mattilan aiheuttaman rankkarin maalivahti Markus Uusitalon torjuttavaksi.

SJK:n sankareiksi nousivat lopussa Ariel Ngueukam ohjausosumallaan ja Daniel Håkans kaukovetomaalillaan.

– Melkein kuin taikaisku, kun 60 minuutin kohdalla alettiin viedä peliä, vaikka mokattiin pilkku. Loppu oli meiltä hyvä, ehkä menetettiin pilkku. Aika selkeästi Oliinyk kopautettiin nurin, SJK:n Jani Honkavaara kertoi.

– Emme vilkuile taaksepäin. Me jahtaamme pronssia. Uskon, että se europaikka on jo varsin lähellä, koska piste-ero on noin iso.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut

Ruokapaikka