Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta.

Sportin seurahistorian ennätysputki jäi haaveeksi – päävalmentajan vaihto ryhdistänyt HPK:n

Vaasan Sportin toiveet viidennestä peräkkäisestä voitosta ja sitä kautta seuraennätyksestä valuivat hiekkaan liigaottelussa Hämeenlinnan Pallokerhoa vastaan. Markku Ulander / LEHTIKUVA

Seppo Hautala / STT

Vaasan Sportin toiveet viidennestä peräkkäisestä voitosta ja sitä kautta seuraennätyksestä valuivat hiekkaan liigaottelussa Hämeenlinnan Pallokerhoa vastaan. HPK otti kolmannen peräkkäisen voittonsa kukistettuaan Sportin vieraissa 4–2.

Sportilla on liigahistoriansa aikana ollut neljä kertaa voittoputki, joka on katkennut neljän ottelun jälkeen. Niin tapahtui myös viidennellä kerralla.

Ensitöikseen HPK:n uusi päävalmentaja Jarno Pikkarainen muutti joukkueensa ketjukoostumukset täysin, ja pelin taso on parantunut merkittävästi. Keskiviikon peli osoitti myös sen, että kolmannen erän alkupuolen vaikeuksissa joukkue ei lannistunut.

Keskiviikkona ainut merkittävä muutos HPK:ssa edellisen ottelun kokoonpanoon oli Antti Pihlströmin siirtyminen ykkösketjuun Sean Collinsin paikalle. Pihlströmille Vaasan jäähallin tunnelma lienee vieras, sillä hän ei ollut aiemmin pelannut liigapeliä Sportia vastaan.

Ensimmäisen ottelunsa uudessa kotihallissaan pelannut Sportin Lassi Vanhatalo kohtasi HPK:n tällä kaudella jo kolmannen kerran, niistä tosin yksi on harjoitusottelu. Kulmikkaasta luistelusta tunnetulla Vanhatalolla on vielä matkaa huippukuntoon.

HPK on voittanut Pikkaraisen vastuuvalmennuksessa kaikki pelaamaansa kolme ottelua yhteismaalein 13–4.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka