Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta.

Savo Volley murskasi Hurrikaanin ja jatkaa lentopallon miesten Mestaruusliigan kärjessä

Juha Aaltonen / STT

Timo Tolvasen valmentama Savo Volley oli sunnuntaina kaikessa parempi kotijoukkue Hurrikaania Loimaalla. 700 katsojan kotiyleisön pettymykseksi Savo Volley piti 3–0-voitolla kärkipaikan lentopallon miesten Mestaruusliigassa.

Tilastot eivät valehtele: Savo Volley voitti torjuntapisteet 11–2 ja ässäsyötöt 7–1. Sen hyvien vastaanottojen prosentti oli 61, kun Hurrikaanin vastaava luku oli 30.

– Saimme syötöllä Hurrikaanin vastaanottoa rikki, ja kun pallo tuli meidän puolelle, niin jatkopallot hoidettiin kovalla prosentilla. Kaikki iskivät palloa vähintään 50 prosentin tehoilla. Kun tähän lisää libero Nose Shon toisen peräkkäisen loistavan pelin vastaanotossa ja puolustuksessa, niin voi kehua jokaista aiheesta, Tolvanen sanoi.

Tolvasen teemana oli pelata paremmin kuin lauantaina Turussa. Siellä Savo teki paljon virheitä, vaikka kolme pistettä tulikin. Olli-Pekka Ojansivu teki 17 pistettä ja vain yhden hyökkäysvirheen. Yleispelaajista Andrus Raadik teki 14 ja Antti Siltala 12 pistettä.

Myös Ducks jatkaa ilman tappioita

Viime kaudella monet yllättänyt Vantaan Ducks on jatkanut siitä mihin viime kaudella jäi, eli joukkue pelaa hyvin. Hyökkäyksen vastuunkantajat ovat vaihtuneet, mutta nyt 16 pistettä tehnyt hakkuri Aleksander Rastamo on täyttänyt Joonas Jokelan saappaat hyvin.

Yleispelaaja Kalle Kattelus oli jo viime kaudella hyvä. Nyt tilille kertyi 17 pistettä, kun Etta kaatui Oulussa 3–1. Voitto oli Ducksille kolmas kolmessa ottelussa.

Ettan Michael Michelau on ollut kaikissa joukkueen otteluissa tehokkain ja nyt pisteitä kertyi 23. Akaasta Ettaan palannut Eetu Pennanen teki 13 pistettä.

– Positiivisin anti tästä pelistä oli se, että saimme onnistumisia laajalla rintamalla. Toki parannettavia osa-alueita jäi, saimme kolmessa erässä vain yhden torjuntapisteen, mutta neljännessä erässä sentään niitä tuli viisi, sanoi Ducksin valmentaja Juho Rajala.

Hurmos ja VaLePa myös il man tappioita

Karelian Hurmos pelasi vasta kauden toisen ottelunsa ja otti avausottelunsa tavoin kolme pistettä, kun Kokkolan Tiikerit kaatui vieraissa 3-1. Tiikerit voitti avauserän, sen jälkeen joensuulaiset olivat parempia.

Yleispelaaja Jere Heiskanen teki 31 pistettä, mikä on tähän mennessä tämän kauden korkein määrä Mestaruusliigassa. Hän iski 26 pistettä, syötti kolme ässää ja otti kaksi torjuntapistettä.

– En nyt osaa sanoa muuta kuin että salilla on kesällä treenattu hyvin, ja sieltä varmaan vire on peräisin, Heiskanen sanoi.

Toinen yleispelaaja Matias Korhonen teki 17 ja hakkuri Eetu Häyrinen 15 pistettä. Korhosella on nyt kahdessa ottelussa enemmän pisteitä kuin viime kauden 13 ottelussa yhteensä.

Kolmen sunnuntain voittajan lisäksi ilman tappioita jatkaa VaLePa, jolla ei ollut otteluita viikonlopun aikana. Ensi lauantain viiden ottelun jälkeen tappiottomien lukumäärä vähenee ainakin yhdellä, kun Hurmos kohtaa Joensuussa Savo Volleyn.

– Olemme haastajia, mutta tällä itseluottamuksella voimme hakea voittoa, Heiskanen korosti.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka