Urho Nissilä jatkamaan hienoa maajoukkueuran alkua – ja hienoa vuotta

Urho Nissilä pääsi kuukausi sitten mukaan Suomen miesten jalkapallomaajoukkueen eli Huuhkajien parveen, ja Kuopion Palloseuran 25-vuotias keskikenttäpelaaja käytti debyyttipaikkansa varsin mallikkaasti. Ensin harjoituspeli Walesia vastaan, sitten vaihtokomennus ensimmäiseen arvoturnauskarsintaotteluun kotipelissä Kazakstania vastaan ja lopulta peräti paikka avauskokoonpanoon, kun Suomi kohtasi MM-karsintaottelussa vieraissa Ranskan.

Nyt Nissilä on tavoittelemassa minuutteja Huuhkajien kohdatessa lauantaina Ukrainan hyvin tärkeässä karsintapelissä Helsingin Olympiastadionilla. KuPS puolestaan on harpannut HJK:n ohi kotimaisen liigan kärkipaikalle kuluneen kuukauden mittaan.

– On ollut kyllä hieno vuosi. KuPSin kanssa mennyt hyvin, ja tuli tämä maajoukkuekutsukin... Tosi innoissani olen ja hyvillä fiiliksillä mennään eteenpäin. Tosi hieno fiilis olla täällä, Nissilä kuvaili maajoukkueen tiedotustilaisuudessa tiistaina ja kertoi myös kuinka "vähän pittää nokitella" Huuhkajiin viikon alussa liittyneen HJK-hyökkääjä Roope Riskin suuntaan.

Entäpä rooli lauantaina tärkeässä Ukraina-kohtaamisessa syyskuun onnistumisten jälkeen? "Tulokas" on jo oppinut Huuhkajien mukana varmasti paljonkin, ja ainakin sen, ettei sen kummempaan uhoamiseen tiiviisti yhteen pelaavasta ja hitsautuneessa porukassa ole syytä. Varsinkin kun ottaa huomioon, että tiedotustilaisuudessa vierellä istui valmennusportaan mies Mika Nurmela.

– Olen ihan tyytyväinen siihen, miten nuo (syyskuun) pelit menivät. Hyvät fiilikset siitä. Mutta meillä on niin paljon hyviä pelaajia, ja valmennusjohto ja Rive (päävalmentaja Markku Kanerva) totta kai päättävät kuka pelaa, Nissilä totesi.

– No, todellakin Upi oli hyvin positiivinen noissa edellisissä otteluissa. Mutta kuten hän itsekin totesi, meillä on kova kilpailu noille pelipaikoille. Pyrimme aina pelikohtaisesti löytämään ne pelaajat avauskokoonpanoon, jotka ovat juuri siihen peliin parhaita vaihtoehtoja. Meillä on hyviä vaihtoehtoja, Nurmela painotti.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut

Ruokapaikka