Loukkaantunut Kaan Kairinen ja lentokiellossa oleva Marcus Forss jäävät sivuun Huuhkajista – Thomas Lam ja Roope Riski tulevat ryhmään mukaan

Keskikenttäpelaaja Kaan Kairinen ja hyökkääjä Marcus Forss joutuvat sivuun Suomen jalkapallomaajoukkueen lokakuun MM-karsintaotteluista.

Lilleströmin Kairinen kärsii loukkaantumisesta ja Brentfordin Forss on lentokiellossa.

– Kaan on kärsinyt sisäsyrjän rasitusvammasta, joka on nyt ärtynyt sen verran pahaksi, että hän ei ole pelikykyinen, päävalmentaja Markku Kanerva sanoi Palloliiton kotisivuilla .

Forss sai Englannin liigacupin pelissä Oldhamia vastaan kyynärpäästä iskun korvaansa. Vaikka Forss on pelikunnossa, lääkäri on määrännyt hänet lentokieltoon.

Kairisen ja Forssin tilalle Huuhkajiin nousevat TsSKA Sofian Thomas Lam ja HJK:n Roope Riski.

Myös tärkeän laitapuolustajan Jere Urosen jääminen peleistä pois on varmistunut. Urosta ei ollut nimetty miehistöön, mutta hänen tilannettaan tarkkailtiin.

– Jere Urosta vaivaa edelleen nilkka, eli hän jää pois. Tim Sparvia tarkkailtiin myös tämän viikon otteluissa ja päädyttiin siihen, että Tim ei tule joukkueeseen mukaan, Kanerva sanoi.

Huuhkajat isännöi MM-karsinnoissa tänä lauantaina Ukrainaa ja kohtaa ensi tiistaina Nur-Sultanissa Kazakstanin.

Olympiastadionille yleisöryntäys

Lähinnä MM-karsintalohkon D kakkossijasta hallitsevan maailmanmestarin Ranskan jälkeen kampaileva Suomi kohtaa seuraavaksi ensi lauantaina Helsingin olympiastadionilla Ukrainan. Maiden välinen edellinen karsintakohtaaminen päättyi viime maaliskuussa Kiovassa 1–1-tasapeliin.

Kun koronarajoitukset ovat vihdoin hellittäneet, Huuhkajat saa Olympiastadionilla taakseen väkevän 12. kenttäpelaajan – Ukraina-otteluun on myyty jo 24 000 pääsylippua. Peliin odotetaan kaikkiaan noin 30 000 katsojaa, joten tunnelmasta ei ole puutetta.

– Tätä on odotettu. Tarvitsemme kaiken mahdollisen tuen faneilta, Englannin Valioliigan Norwichissa pelaava hyökkääjä Teemu Pukki sanoi Helsingissä tiedotustilaisuudessa.

Maajoukkuepeleihin palaava Skotlannin Valioliigan Motherwellin toppari Juhani Ojala näkee, että tasaisissa MM-karsintapeleissä kotiyleisön kannustus siivittää Suomea ratkaisevasti eteenpäin.

– Marginaalit ovat tosi pienet. On todella tärkeää, että yleisö tulee mukaan, Ojala kertoi.

Huuhkajilla on MM-karsinnoissa ensi viikonlopun tienoilla tiivis rupeama. Ukraina-pelin jälkeen ohjelmassa on ensi viikon tiistaina vierasottelu Kazakstania vastaan.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut

Ruokapaikka