Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lensin voitto Ranskan mestari Lillestä jäi katsojien riehunnan varjoon

Lens kukisti Ranskan jalkapalloliigan viime kauden mestarijoukkueen Lillen 1–0, mutta Lensin lauantai-illan isoimmat otsikot aiheutti katsojien ryntäys kentälle. Toisen puoliajan alku viivästyi puoli tuntia, kun kymmenittäin Lensin kannattajia ryntäsi kentälle nahinoimaan Lillen fanien kanssa.

Kannattajat heittelivät toisiaan kohti irtaimia esineitä, ja tilanne rauhoittui vasta, kun mellakkapoliisi onnistui pääsemään faniryhmien väliin. Kuusi ihmistä loukkaantui, ja poliisi pidätti kaksi ihmistä.

Katsojien riehuminen on ollut yksi Ranskan jalkapalloliigakauden suurista puheenaiheista. Kauden avauskierroksella Montpellierin ja Marseillen välinen ottelu jouduttiin keskeyttämään kymmeneksi minuutiksi, kun katsojat heittivät pulloja kentälle.

Nicen joukkueelta otettiin sarjapiste pois sen jälkeen kun katsojien riehunta oli pakottanut keskeyttämään 22. elokuuta pelatun ottelun Marseillea vastaan. Kyseinen ottelu pelataan uudelleen puolueettomalla paikkakunnalla 27. lokakuuta, ja Nice joutui katsojien käytöksen takia pelaamaan kolme kotiottelua ilman katsojia.