US Openin mestari Emma Raducanu nousi maailmanlistalla huimat 127 pykälää

Tenniksen Yhdysvaltain avointen naisten kaksinpelimestaruuden valloittanut Britannian teinitähti Emma Raducanu nousi tuoreella maailmanlistalla 23:nneksi eli peräti 127 sijoitusta ylöspäin. Raducanu, 18, joutui karsimaan New Yorkin arvoturnaukseen listasijallaan 150, mutta brittipelaaja ei hävinnyt koko turnauksen aikana erääkään.

Lauantain finaalissa Raducanu kukisti Kanadan 19-vuotiaan Leylah Fernandezin, joka on Raducanua reilut kaksi kuukautta vanhempi. Fernandezin listasijoitus oli vielä viikonloppuna 73:s, mutta tuoreella maailmanlistalla kanadalainenkin komeilee sijalla 28.

Raducanusta tuli 44 vuoteen ensimmäinen brittinainen, joka on voittanut grand slam -turnauksen kaksinpelimestaruuden. Hän pelasi New Yorkissa vasta uransa toista kertaa aikuisten grand slam -turnauksen pääsarjassa.

Miesten US Openin yllättäjistä suurin listanousija oli puolivälieriin yltänyt Hollannin Botic van de Zandschulp, joka harppasi maailmanlistan 117. paikalta sijalle 62. Espanjan 18-vuotias Carlos Alcaraz nousi puolivälieräpaikkansa myötä 17 sijaa ja on nyt maailmanlistan 38:s.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut

Ruokapaikka