Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta.

HIFK kohti kärkeä Isakssonin puskumaaleilla

SJK:n Cristhian Valencia Cifuentes pukkaa ja HIFK:n Kei Kamara seuraa vierestä jalkapallon miesten Veikkausliigan ottelussa HIFK vs SJK Helsingissä 7. syyskuuta. -Koivisto Antti Aimo-Koivisto / LEHTIKUVA

Tomi Siren / STT

HIFK kiilasi miesten jalkapalloliigassa jo viidenneksi, kun se löi AC Oulun 3–1. Helsinkiläisten maalikurkona kunnostautui kaksi puskuosumaa viimeistellyt Keaton Isaksson, Kei Kamara nousi esiin tällä kertaa syöttelijä.

– Olen todella pettynyt. Peli oli ensin kontrollissa, maalikin, mutta sitten HIFK paransi pallollista pelaamista emmekä pärjänneet puolustuspäässä, AC Oulun toppari Ruxi kertoi Nelonen-Ruutu tv:n haastattelussa.

AC Oulu otti korkealla prässillään pelistä isäntiä paremman alun ja tulostakin syntyi ripeästi. Samu Alanko vei vieraat johtoon kauden toisellaan, hän laukoi pilkun vierestä vastapalloon ennen 10. minuuttia.

Takaisku herätti isännät petraamaan kuin ämpärillinen jääkylmää vettä niskaan kaadettuna.

Ensin Moshtagh Yaghoubi tarjoili kulmalipun tuntumasta Isakssonille täsmäpassin, josta tämä ohjasi pallon takanurkkaan. Seuraavaksi Kamaran tarjoilu mahdollisti Isakssonille niitata 2–1-maalin.

HIFK:n tuore onnistuminen nosti sen sarjataulukossa FC Lahden edelle, kun lahtelaiset hävisivät ottelunsa. Helsinkiläiset jahtaavat nyt tosissaan pääsyä Euroopan kentille. Neljäntenä oleva SJK:n kaula on enää vain piste ja sen edellä olevan Interin kolme.

HIFK:lla on rästissä pelejä koronan takia, sillä on siksi kaksi peliä viikkoon.

– Siinä on hyvä ja huonot puolet. Pääsee pelaamaan, mutta rasittuu. Se on hyvä, että koko jengiä tarvitaan, HIFK:lle 3–1-maalin laukonut Jusif Ali aprikoi Nelonen-Ruutu tv-lähetyksessä.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka