Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Olut nujersi Karsten Warholmin – "Se minun olisi ilmeisesti pitänyt jättää väliin", olympiavoittaja virnuili Zürichin kisan aattona.

Aitajuoksija Karsten Warholmin kaudesta ei sittenkään tullut täydellistä.

Norjalaisässä juoksi ennen olympialaisia 400 metrin aitajuoksun maailmanennätyksen 46,70 ja kilpaili tappioitta. Tokion olympialaisissa hän vielä kohensi ennätyksen ällistyttävästi 45,94:ään.

Sitten Warholm romahti. Se tapahtui Oslossa. Heti lentokentällä, kun hän palasi Japanista Norjaan.

– Ihmiset olivat lentokentällä vastassa ja heillä oli olutta mukana. Sen jälkeen meillä oli vielä Bislettin stadionilla pieni kokoontuminen, jossa juhlin mitalia perheeni ja ystävieni kanssa, Warholm selvitti erhettään Zürichin Timanttiliigan ennakkotilaisuudessa keskiviikkona.

– Se olut minun olisi ilmeisesti pitänyt jättää väliin, Warholm jatkoi.

Warnholm laittoi pilsnerin tiliin Lausannen kisat 26. elokuuta. Hän lähti ennätysaatoksin sileälle ratakierrokselle, mutta jäi kilpailussa neljänneksi ajalla 45,51. Hän siis pääsi siis nipin napin samaan kuin aitojen jarruttamana Tokiossa.

Uusi viisari kompassiin

Warholm, 25, kertoi Zürichissä, että hän oli keskittynyt "maanisella" tavalla olympialaisiin ja ennätyksiin. Sitten Tokion täysosuma vei häneltä maalin, jota tavoitella.

– Ennätysjuoksussa pääsin lähemmäksi täydellistä suoritusta kuin koskaan ja ehkä lähemmäksi kuin koskaan pääsen, Warholm pohdiskeli.

– Kaikki tähtäsi siihen juoksuun. Saavutin sitten kaiken, mistä olen vuosia unelmoinut. Olin iloinen, mutta samalla jotenkin tyhjä, kun kaikki se, mikä oli minua motivoinut ja mihin olin tähdännyt, oli poissa.

Viime viikot Warholm on pohdiskellut, millä käynnistää moottorit uudestaan.

– Tuntuu, että nyt täytyy buutata koko systeemi. On kuin olisin astunut toiseen maailmaan, johon täytyy nyt totutella.

Warholm kertoi aloittaneensa kaikesta huolimatta harjoittelun nopeasti Tokion jälkeen.

– Rakastan treeniä, mutta kilpailullisesti minun täytyy keksiä uusia ja ehkä erilaisia tavoitteita, Warholm arveli.