Juniorikoripalloilu pääsi käyntiin pitkästä aikaa – Peli-Karhuille kaksi sarjavoittoa Espoon jättiturnauksesta

Peli-Karhujen tyttöjoukkueet ottivat kaksi sarjavoittoa viikonloppuna Espoossa, kun juniorikoripalloilijat pääsivät yhdeksän kuukauden tauon jälkeen kilpapelien pariin Tallink-turnauksessa.

PeKa voitti vuonna 2007 syntyneiden kutsusarjan kaadettuaan loppuottelussa ikäluokan ranking-ykkösen EBT:n täpärästi 37–35. Voitto ei ollut vahinko, sillä Pasi Pirkkalaisen valmentama PeKa löi EBT:n kertaalleen jo alkulohkossa 36–31.

PeKan toinen sarjavoitto tuli vuonna 2008 syntyneiden kilpasarjassa. Siinä finaalivastustajana oli HNMKY ja ero selvä 54–30. 2002–2004 syntyneiden kutsusarjassa PeKa oli kolmas.

Poikien puolella KTP:n vuonna 2006 syntyneet ottivat kutsusarjassa kakkossijan. KTP-Basketista junioriseuran puolelle siirtyneen Sauli Langin valmennettavat voittivat alkulohkossa kaikki kolme otteluaan ja välierässä vielä WB-Pantterit 64–56, mutta finaalissa HNMKY oli parempi 78–43.

2007 syntyneiden kutsusarjassakin KTP oli lähellä loppuottelupaikkaa, mutta hävisi välierässä Hongalle 58–61. Pronssiottelussa kaatui HNMKY 60–52.

"Into oli kova"

Massiiviseen Tallink-turnaukseen osallistui lähes 450 joukkuetta, ja kutsusarjoihin oli kerätty ikäluokkien parhaat suomalaisjoukkueet.

PeKa oli mukana kymmenellä ja KTP neljällä joukkueella.

– Into oli kova, kun oli niin pitkä tauko takana, Sauli Lanki sanoi.

– Lopussa se tauko näkyi, kun vähän tuli väsy. Mutta hyvältä näytti, tosi tyytyväinen täytyy olla.

Koripallon juniorisarjat keskeytyivät viime kaudella koronatilanteen vuoksi marraskuun lopulla eikä valtakunnallisia sarjoja päästy lopulta lainkaan jatkamaan.

Mainos: Etelä-Suomen Puumarket

Mainos: Etelä-Suomen Puumarket

Tarvetta terassitarvikkeille? Tältä yrittäjäkaksikolta löytyy!

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut

Ruokapaikka