Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Topi Raitanen jäi Timanttiliigassa kauden parhaastaan, Duplantis haki seipäässä ME-tulosta

Ruotsin Armand Duplantis voitti lauantaina Pariisin Timanttiliigan miesten seiväshyppykisan tuloksella 601, minkä jälkeen nykyisen maailmanennätystuloksen (618) haltija yritti vielä uutta ME-tulosta kolmeen otteeseen. Tällä kaudella parhaimmillaan seivästä 610:n saakka venyttänyt Duplantis ei kuitenkaan onnistunut yrityksistään huolimatta kirjauttamaan tilastoihin uutta ME-tulosta.

Pariisissa nähtiin kaksi kauden kärkitulosta, kun miesten 3000 metrin estejuoksun voittanut Kenian Benjamin Kigen kellotti uudeksi kauden kärkiajaksi 8.07,12. Naisten 3000 metrin juoksussa Burundin Francine Niyonsaba ylsi myös kauden kärkitulokseen, joka nyt kirjataan aikaan 8.19,08.

Miesten 3 000 metrin estejuoksussa kisannut Topi Raitanen ei yltänyt kauden parhaimpaansa, kun suomalaisjuoksija päätyi lopputuloksissa sijalle 13 ajalla 8.42,00. Raitasen tämän kauden paras noteeraus 3000 metrin esteissä on 8.17,44.

– Yritin vääntää, mutta ei siitä tullut mitään. Tokion olympialaisten jälkeen reisi oli tyhjä. Harjoituksissa oli viikon verran hyvä vire, mutta sitten tuli väsähdys. Tällaista en ole ennen kokenut, kommentoi Raitanen Urheiluliiton tiedotteessa .

Raitasen kilpailukausi jatkuu sunnuntaina Kalevan kisojen 3000 metrin estejuoksussa.

Kilpailun voittoon juoksi Kenian Benjamin Kigen, joka kellotti voittoajaksi 8.07,12. Kigen kirjautti voittonsa myötä tilastoihin samalla myös kauden kärkituloksen, jota ennen tätä piti hallussaan Etiopian Lamecha Girma ajalla 8.07,75.

Pariisin lauantai-illassa nähtiin myös toinen kauden kärkitulos, kun naisten 3000 metrin juoksussa Burundin Francine Niyonsaba juoksi voittoon ajalla 8.19,08.