Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta.

Haminan Pallo-Kissojen koronatartunnat muuttivat Kolmosen sarjaohjelmaa – Pelaamatta jääneet ottelut perutaan, pistekeskiarvo ratkaisee

Antti Kaarto

Jalkapallon Kolmosessa siirrytään itäisen B-lohkon osalta käyttämään sarjasijoitusten perusteena pistekeskiarvoja. Syynä on Haminan Pallo-Kissoja piinannut koronatartuntojen rypäs.

HaPK:lta on pitänyt perua karanteenin vuoksi kolme ottelua. Palloliitto päätti torstaina, ettei kyseisiä otteluita pelata lainkaan. HaPK:n pelit Kolmosen runkosarjassa jäävät siis kahdeksaan ja vastustajilla eli FC LaPalla, Lirylla ja RPS:llä kymmeneen, kun runkosarjan täysi pelimäärä on 11 ottelua.

– Odotettu ja tässä tilanteessa oikeudenmukainenkin päätös. Otteluille olisi ollut mahdotonta löytää pelipäiviä, koska jatkosarjojen on määrä alkaa viikolla 36 (6. syyskuuta alkava viikko), HaPK:n päävalmentaja Saku Halonen sanoo.

Runkosarja päättyy tänä viikonloppuna, ylä- ja alaloppusarjojen otteluohjelma julkaistaan ensi viikolla. HaPK on 12 joukkueen sarjassa sijalla 11 ja pelaa yksinkertaisessa alaloppusarjassa.

Halonen toivoo, että ensi viikolla joukkue pääsisi jälleen harjoittelemaan yhdessä.

– Tiistaina treenasimme neljän pelaajan kanssa, ja torstainakin mukana on vain muutamia miehiä. Sunnuntaina karanteenin on määrä päättyä kaikilta ja ensi viikolla kaikki harjoittelevat, mikäli taudin sairastaneet ovat toipuneet tarpeeksi.

Kommentoi

Mainos: Kotkan Asunnot

Vuokra-asuntoja kaikkiin elämänvaiheisiin

Palvelut

Ruokapaikka