Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta.

Hevostaan olympialaisissa piiskanneesta viisiottelijasta tehtiin rikosilmoitus

Hevostaan Tokion olympialaisissa piiskannut saksalainen viisiottelija Annika Schleu saattaa joutua oikeuteen vastaamaan asiasta. AFP / LEHTIKUVA

STT–AFP

Hevostaan Tokion olympialaisissa piiskannut saksalainen viisiottelija Annika Schleu saattaa joutua oikeuteen vastaamaan asiasta. Saksan eläinsuojeluyhdistys kertoi perjantaina tehneensä rikosilmoituksen Schleusta sekä maajoukkuevalmentaja Kim Raisnerista. Yhdistys syyttää heitä eläinrääkkäyksestä.

Schleu löi Tokion nykyaikaisen viisiottelun kilpailussa raipalla hänelle arvottua Saint Boy -nimistä hevosta, joka kieltäytyi lähtemästä kilparadalle. Valmentaja Raisner vaati Schleuta lyömään hevosta kunnolla ja iski hevosta nyrkillä. Schleu oli ennen ratsastusta kiinni olympiavoitossa, mutta menetti mahdollisuutensa ja jäi sijalle 31.

– Totta kai olympiavoittoa tavoitteleva urheilija on valtavan paineen alla, mutta se ei ole selitys julmuudelle eläintä kohtaan, eläinsuojeluyhdistyksen puheenjohtaja Thomas Schröder sanoi.

Die Zeit -lehden haastattelussa Schleu sanoi joutuneensa tilanteeseen, josta ei ollut ulospääsyä. Hän ei pidä omaa toimintaansa eläinrääkkäyksenä.

– En kohdellut hevosta erittäin kovakouraisesti. Minulla oli piiska, joka tarkastettiin ennen kilpailua, samoin kuin kannukset. En todellakaan tiedä eläinrääkkäyksestä, Schleu sanoi lehdelle.

Schleu toisaalta myönsi, että olisi voinut reagoida tilanteessa "rauhallisemmin ja maltillisemmin".

Kommentoi

Mainos: Pihlajalinna

Ranne-potilaan matka

Mainos: Kymen Sanomat

Monipuoliset digisisällöt koko kotiin

Palvelut

Ruokapaikka