Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta.

Die Zeit: Hevosta Tokiossa piiskannut viisiottelija kiistää eläinrääkkäyksen – "Se oli tilanne, josta ei ollut ulospääsyä"

Schleu on nyt sitä mieltä, että hänen olisi pitänyt luopua yrityksestä jatkaa ratsastusta. AFP / LEHTIKUVA

STT

Hevostaan Tokion olympialaisissa piiskannut saksalainen viisiottelija Annika Schleu kiistää Die Zeit -lehden haastattelussa syyllistyneensä eläinrääkkäykseen.

Schleu löi Tokion nykyaikaisen viisiottelun kilpailussa raipalla hänelle arvottua hevosta, joka kieltäytyi lähtemästä kilparadalle. Valmentaja Kim Raisner vaati Schleuta lyömään hevosta kunnolla ja iski hevosta nyrkillä.

Schleu oli ennen ratsastusta kiinni olympiavoitossa, mutta menetti mahdollisuutensa ja jäi sijalle 31.

Die Zeitin haastattelussa Schleu sanoo joutuneensa tilanteeseen, josta ei ollut ulospääsyä. Hän ei pidä omaa toimintaansa eläinrääkkäyksenä.

– En kohdellut hevosta erittäin kovakouraisesti. Minulla oli piiska, joka tarkastettiin ennen kilpailua, samoin kuin kannukset. En todellakaan tiedä eläinrääkkäyksestä, Schleu sanoi.

Schleu toisaalta lisäsi, että hänen olisi pitänyt luopua yrityksestä jatkaa ratsastusta. Schleu kertoi harkitsevansa pysyvää vetäytymistä sosiaalisesta mediasta, jossa hän on joutunut rajujen kirjoitusten kohteeksi.

– Minulle on tärkeämpää selvitä henkisesti kuin hankkia sponsoreita. Tällaisen vihan kohteeksi en halua joutua. Kun joutuu kokemaan sellaista kuin minä, siitä toipuminen on hyvin vaikeaa, Schleu sanoi.

Kommentoi

Mainos: Kymen Sanomat

Monipuoliset digisisällöt koko kotiin

Mainos: Pihlajalinna

Ranne-potilaan matka

Palvelut

Ruokapaikka