Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Olympia-areenalle palannut Biles voimisteli pronssia – "Tein tämän itseni vuoksi"

Yhdysvaltain telinevoimistelutähti Simone Biles on saavuttanut puomin olympiapronssia Tokiossa. Biles teki paluun kisojen viimeiseen naisten telinevoimistelufinaaliin jätettyään väliin suurimman osan Tokion kisoista henkisten ongelmien takia.

Puomin kaksoisvoitto meni Kiinaan, kun 16-vuotias Guan Chenchen otti kultaa ja Tang Xijing pronssia.

Biles otti puomin pronssia myös Riossa 2016. Tuolloin hän saavutti myös neljä olympiakultaa, mutta Tokiossa Biles jätti väliin neliottelun ja kaikki telinekohtaiset finaalit puomia lukuun ottamatta.

– Olin vain iloinen voidessani kilpailla, oli lopputulos mikä tahansa. En odottanut saavani mitalia, tein tämän vain itseni vuoksi, Biles kertoi.

Biles kertoi, että päätös puomifinaaliin osallistumisesta tehtiin viime hetkellä.

– Me melkein myöhästyimme ilmoittautumisesta! Minulle oli todella tärkeää saada vielä yksi tilaisuus kilpailla olympialaisissa.

Biles, 24, saapui Tokioon yhtenä kisojen seuratuimmista urheilijoista, jolta odotettiin useita olympiavoittoja. Supertähden kisaurakasta tuli kuitenkin erilainen kuin odotettiin, sillä hän jätti heti ensimmäisen finaalilajin eli joukkuekilpailun kesken henkisten ongelmien takia. Biles kertoi, että hänellä oli vaikeuksia hahmottaa suuntaa ollessaan ilmassa suorituksen aikana, ja sanoi haluavansa keskittyä henkiseen hyvinvointiinsa.

Bilesin tapaus on herättänyt keskustelua urheilijoiden mielenterveydestä ja heihin kohdistuvista valtavista paineista.

Puomipronssin lisäksi Bilesille jää Tokiosta käteen myös joukkuekilpailun hopea.

Japanin Hashimotolle toinen kulta

Tiistaina Tokiossa oli ohjelmassa myös miesten kaksi viimeistä telinefinaalia. Rekillä olympiavoittajaksi voimisteli isäntämaa Japanin Daiki Hashimoto, joka oli näissä kisoissa voittanut myös neliottelun kultaa. Hopeaa nappasi Kroatian Tin Srbic ja pronssia Venäjän olympiakomitean Nikita Nagorni.

Nojapuilla etevin oli Kiinan Zou Jingyuan ennen Saksan Lukas Dauseria ja Turkin Ferhat Aricania.

Tokion telinevoimistelujen menestynein maa oli kolmella kultamitalilla Kiina. Venäjän olympiakomitea, Yhdysvallat ja Japani saavuttivat kaksi olympiavoittoa.