Useiden kuskien kisan pilannut Bottas sai kritiikkiä Norrisilta – "Kärkikuskit eivät joudu ajamaan kilpaa kovin usein"

McLaren-kuljettaja Lando Norris on kritisoinut Valtteri Bottaksen ajamista sunnuntaisessa formula ykkösten Unkarin gp:ssä. Bottaksen virhe ensimmäisellä kierroksella aiheutti avausmutkan joukkokolarin, joka johti muun muassa Norrisin ja Red Bullin Sergio Perezin keskeytyksiin.

Bottas oli saanut märällä radalla huonon lähdön ja joutunut Norrisin ohittamaksi jo ennen ensimmäistä mutkaa, mutta suomalainen jarrutti liian myöhään ja törmäsi suoraan brittikuskin perään.

Norris oli kisan jälkeen turhautunut tilanteeseen ja hämmästeli Bottaksen tekemää virhettä.

– Me kaikki olemme formula ykkösissä syystä. Olemme kaikki hyviä kuljettajia ja tiedämme milloin jarruttaa, osaamme arvioida jarrutusalueita ja niin edelleen. Etenkin kun on märkää, etenkin kisan ensimmäisellä kierroksella, Norris sanoi The Race -sivuston mukaan.

– Mutta selvästi jotkut arvioivat sen täysin pieleen. Ja se on ärsyttävää, sitä odottaisi vähän enemmän kun ajaa kilpaa kärkikuskien kanssa. He eivät joudu ajamaan kilpaa kovin usein, he ovat yleensä omilla teillään eivätkä joudu ajamaan joukon keskellä likaisessa ilmassa niin paljon kuin me, joten ehkä heillä ei vain ole kokemusta ja heidän täytyy opetella vähän enemmän.

Unkarin keskeytys katkaisi Norrisin 15 kilpailun pisteputken. Loistavaa kautta ajava Norris on MM-sarjassa kolmantena, ja olisi ilman avausmutkan kolaria taistellut todennäköisesti jälleen palkintosijasta.

– Tämä on turhauttavaa taistelutahtomme ja motivaatiomme kannalta, Norris sanoi ja totesi, että kaikki tallissa olisivat halunneet saada hyvän tuloksen alle ennen F1:n neljän viikon kesätaukoa.

– Mutta tiedämme myös, ettei se ollut meidän vikamme.

Perez: Sellaista kilvanajo joskus on

Myös Perez sanoi Bottaksen tehneen "ison virheen."

– Hän pyysi minulta anteeksi, hän tiesi että se oli hänen virheensä. Se ei ollut tahallista, ja sellaista kilvanajo joskus on, mutta sillä ei ole väliä meidän kannaltamme, koska vauriota tuli niin paljon, että kisamme päättyi emmekä saaneet pisteitä, meksikolainen harmitteli Red Bullin tiedotteessa.

Bottaksen virhe pilasi myös MM-sarjaa johtaneen Max Verstappenin kisan. Hollantilaiskuski sai kolarissa sen verran vauriota autoonsa, että jäi kisassa yhdeksänneksi ja menetti MM-johtonsa Lewis Hamiltonille.

Bottas on ottanut kolarin omiin nimiinsä ja pyytänyt anteeksi Norrisilta ja Pereziltä. Suomalaiselle lätkäistiin myös viiden ruudun lähtöruuturangaistus seuraavaan kisaan Belgiaan.

– Minun virheeni, tulin takaa ja silloin on jarrutettava tarpeeksi ajoissa. Mutta arvioin väärin, Bottas sanoi kisan jälkeen.

Bottaksen virhe on aiheuttanut spekulaatioita siitä, vaikuttaako se hänen mahdollisuuksiinsa saada jatkosopimusta Mercedekselle. Mestaritallin tiedetään pohtivan parhaillaan siitä, ajaako Lewis Hamiltonin rinnalla ensi kaudella Bottas vai Williams-kuski George Russell.

Mainos: Kymen Sanomat

Mainos: Etelä-Suomen Puumarket

Mainos: Etelä-Suomen Puumarket

Tarvetta terassitarvikkeille? Tältä yrittäjäkaksikolta löytyy!

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut

Ruokapaikka