Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Georgialaisjätti oli aivan liian vahva Elias Kuosmaselle – "Ottelu oli ihan isät vastaan pojat"

Suomalaispainija Elias Kuosmasen avausottelu Tokion olympialaisissa kesti vain kaksi minuuttia ja 35 sekuntia. Siinä ajassa Georgian Iakobi Kajaia selätti Kuosmasen 130-kiloisten sarjassa ja voitti 9–0.

Kuosmasen urakka jatkuu maanantaina keräilyerissä, jos Kajaia painii finaaliin. Mikäli georgialaisen olympiataival päättyy ennen loppuottelua, Kuosmasen kisat kreikkalais-roomalaisessa painissa päättyvät siihen.

Suomalaisen keräilyeräpaikka vaatii Kajaialta vielä yhden voiton, sillä georgialainen kukisti toisessa ottelussaan venäläisen Sergei Semenovin 3–1. Kajaia painii välierissä myöhemmin tänään.

Ongelmat alkoivat mattokomennuksesta

Väkivahva Kajaia oli Kuosmasta selvästi painavampi, sillä suomalaispainija on 130-kiloisiin kevyt kaveri. Hän paini aiemmin 97 kilon sarjassa, jossa Arvi Savolainen lunasti olympiapaikan. Kuosmanen ei luovuttanut, vaan haki kisalipun Tokioon raskaasta sarjasta.

– Ottelu oli ihan isät vastaan pojat. Kaikkeni latasin ja uskoin, että on mahdollisuuksia, mutta eihän siitä tullut sitten yhtään mitään. Hän oli juuri noin paljon parempi kuin numerot näyttävät, Kuosmanen myönsi rehdisti ottelun jälkeen.

Kuosmasen ongelmat alkoivat, kun tuomari komensi hänet mattoon. Kajaia näytti mattopainissa, millaista meno on raskaan sarjan huipulla ja myllytti tulostaululle nopeasti 9–0-lukemat.

– Pystyssä tuntui, että olen ihan hyvin mukana. Oli olo, että eka mattovuoro tulee minulle, mutta minut laitettiinkin alle. Olisi pitänyt lisätä kierroksia, Kuosmanen sanoi.

Kuosmanen ei lähtenyt sen kummemmin jossittelemaan mattokomennuksellaan.

– Vaikka aika tasaisesti ottelimme pystyssä, se on inhimillinen ajatus, että isompi ja rumempi kaveri on aktiivisempi, Kuosmanen heitti.

Kuosmanen loukkasi kyynärpäätään

Kuosmanen satutti ottelussa kyynärpäätään, mutta aikoo painia huomenna, jos urakka jatkuu keräilyerissä.

– Napsahti kyynärpää ympäri. Alkaa sitä särkeä, ja varmaan tuli pieni vamma, mutta se on ihan yksi hailee, jos kisat jatkuvat.

Kajaia on raskaan sarjan vahvoja mitaliehdokkaita. Hän saavutti MM-pronssia 2019. Hänellä on myös EM-hopeaa vuosilta 2019 ja 2021 sekä EM-pronssia vuodelta 2018.