Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tokion golfkisan avauslyönti hermostuttaa Japanin Hoshinoa – "Väylä on ykkösreiällä todella kapea"

Sami Välimäki pääsee ensimmäisten joukossa liikkeelle, kun Tokion olympialaisten miesten golfkilpailu alkaa Suomen aikaa torstaina aamuyöstä. Välimäki debytoi olympiagolfviheriöillä toisessa peliryhmässä, joka aloittaa Suomen aikaa kello 1.41.

Välimäen kanssa samassa ryhmässä pelaavat kaksi ensimmäistä kierrosta Espanjan Adri Arnaus ja Itävallan Matthias Schwab. Välimäki on kolmikosta ainoa Euroopan-kiertueella voittanut pelaaja.

Kilpailun avauslyönnin Kasumigasekin kentällä lyö paikallista aikaa kello 7.30 Japanin Rikuya Hoshino. Suomen aikaa avauslyönti on 1.30.

– Väylä on ykkösreiällä todella kapea, joten tulen varmasti olemaan hermostunut. Haluan vain osua väylälle ja saada kilpailulle hyvän alun, 25-vuotias japanilainen sanoi Aasian-kiertueen verkkosivuilla .

Kalle Samooja pääsee kentälle kaksi tuntia Välimäkeä myöhemmin. Hänen pelikavereinaan ovat kahtena ensimmäisenä päivänä Venezuelan Jhonattan Vegas ja Belgian Thomas Detry. Detry on sijoittunut tällä kaudella Euroopan-kiertueella kahdesti toiseksi.

Fleetwood kohtaa vanhan kilpakumppanin

Avauspäivän nimekkäimmät peliryhmät pääsevät irti vasta aamupäivällä. Edellisen miesten arvoturnauksen voittanut Yhdysvaltojen Collin Morikawa pelaa pohjoisirlantilaisen Rory McIlroyn kanssa, joka on voittanut urallaan neljä arvoturnausta. Tokiossa McIlroy edustaa Shane Lowryn kanssa Irlantia.

Lowry pelaa ensimmäisen kierroksen ehkä odotetuimmassa peliryhmässä, jossa golfaavat Britannian Tommy Fleetwood ja koronatartuntojen takia takaportista mukaan kisaan päässyt Yhdysvaltojen Patrick Reed.

Fleetwoodilla ja Reedillä on kipakka historia vuoden 2018 Ryder Cupista, kun kaksikko otti kaksi kertaa yhteen Euroopan ja Yhdysvaltojen välisessä joukkuekilpailussa. Reedin edellisen Ryder Cupin otteista saama lempinimi tahrautui, kun Fleetwood voitti hänet kahdesti.

– Siitä lähtien kun sain faneilta lempinimen "kapteeni Amerikka", niin on tuntunut velvollisuudelta edustaa maatani aina, kun pyydetään, Reed kommentoi Golf Channelin haastattelussa pikaista olympiakutsua.

Reed saapui Tokioon vasta keskiviikkona ja pelaa harjoittelematta.

– Olen ollut tässä tilanteessa aiemminkin. Ilman harjoituskierroksiakin on vain oltava aggressiivinen ja yritettävä lyödä pieni kierrostulos, Reed sanoi.

Olympialaisten miesten golfkilpailu pelataan torstaista sunnuntaihin.