Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ahmed Hafnaoui yllätti suosikit 400 metrin vapaauinnissa

Tunisian Ahmed Hafnaoui vastasi Tokion olympiauintien ensimmäisen finaalipäivän jättiyllätyksestä sunnuntaina. Vasta 18-vuotias Hafnaoui selvisi kahdeksantena 400 metrin vapaauinnin loppukilpailuun, mutta ennätti finaalissa maaliin ensimmäisenä.

Hafnaouin kohensi voittoajallaan 3.43,36 lähes kolme sekuntia kisoja edeltänyttä ennätystään. Finaaliuinti oli ällistyttävä, kun hän oli jo tarvinnut ennätysparannuksen 3.45,68:een päästäkseen viimeisenä ja niukasti loppukilpailuun.

Hafnaoui ei ollut itsekään ymmärtää saavutusta.

– En voi käsittää tätä. Tämä on liian ihmeellistä, Kansainvälinen uimaliitto FINA kertoi nettisivuillaan mestarin ensireaktiosta.

– Tunsin itseni vahvaksi kilpailun jälkipuoliskolla. Olin todella yllättynyt, kun kosketin maalissa kaakelia ja huomasin olleeni ensimmäisnen.

Hafnaoui oli järkyttävän vahva varsinkin kilpailun kahdella viimeisellä allasvälillä. Loppuvedollaan hän jätti Australian Jack McLoughlinin hopealle 16 sekunnin sadasosan turvin. Yhdysvaltain Kieran Smith sijoittui kolmanneksi.

Mestaruus on Tunisian kolmas olympialaisten uintilajeissa. Pekingin 2008 kisoissa 1 500 metrin vapaauinnin voittanut Oussama Mellouli on kuusivuotiaana uinnin aloittaneen Hafnaouin suuri esikuva.

Australia ui viestissä ME:n

Keskiradoilta matkaan lähteneet Saksan Henning Mühlleitner ja Itävallan Felix Auböck tipahtivat mitaleilta jakamaan neljättä sijaa. He tekivät karsintauinnillaan Hafnaouille sen palveluksen, ettei kakkosrataa uinut McLoughlin nähnyt kahdeksannella radalla uinutta tunisialaista.

– Näin keskiradat, mutta ulompaa vain jotain roiskeita, McLoughlin kertoi.

– Sain ensimmäisen mitalin kansainvälisellä tasolla, mutta voiton menettäminen harmittaa.

Naisten 4x100 metrin vapaauintiviestissä Australia otti odotetun mestaruuden, jonka Bonte Campbell, Meg Harris, Emma McKeon ja Cate Campbell kruunasivat maailmanennätysajalla 3.29,69.