Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta.

Koronatartunnat pudottavat maailmanlistan ykkösen ja kuutosen olympiagolfista

Jon Rahmista tuli tänä kesänä ensimmäinen espanjalainen, joka on voittanut Yhdysvaltain avoimen mestaruusturnauksen. AFP / LEHTIKUVA

STT–AFP

Kaksi kärkigolfaria vetäytyy Tokion olympialaisista koronavirustartunnan takia. Golfin miesten maailmanlistan kuutonen, Yhdysvaltain Bryson DeChambeau ja espanjalainen maailmanlistan ykkönen Jon Rahm jäävät sivuun.

Hurjista lyöntipituuksistaan tunnetun DeChambeaun virustartunta paljastui testissä ennen lähtöä Japaniin, kertoi ammattilaisjärjestö PGA tiedotteessaan.

– Olin suunnattoman ylpeä siitä, että olisin päässyt edustamaan maatani. Olen syvästi pettynyt, ettei se toteudu, DeChambeau kommentoi.

Rahmin koronatartunnasta kertoi Espanjan olympiakomitea. Rahmista tuli tänä kesänä ensimmäinen espanjalainen, joka on voittanut Yhdysvaltain avoimen mestaruusturnauksen.

Rahmilla todettiin koronavirustartunta jo kesäkuussa, jolloin hän joutui keskeyttämään PGA-kiertueen Memorial Tournamentin ennen viimeistä kierrosta. Hän kertoi tällöin saaneensa rokotuksen hiukan ennen tartuntaa.

DeChambeaun koronatartunta avaa olympiaoven Patrick Reedille, jonka on määrä matkustaa Tokioon maanantaina. Reedistä tulee torstaina alkavassa miesten golfturnauksessa ainoa miespelaaja, joka on ollut mukana kaksissa olympialaisissa. Hän pelasi myös Riossa vuonna 2016, kun golf palasi olympiaohjelmaan.

Yhdysvaltain miesten joukkueen ykkösnimi on tuore British Openin voittaja Collin Morikawa, maailmanlistan kolmonen.

Suomalaisista ovat mukana Kalle Samooja ja Sami Välimäki, kummatkin olympialaisten ensikertalaisia.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka