Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kallioinen kärkkyy skeet-finaalin kynnyksellä: "Ihan hyvä päivä, huomenna uudestaan"

Toukokuussa EM-pronssillaan olympiapaikkansa varmistanut skeet-ampuja Eetu Kallioinen on Tokiossa mainioissa asemissa avauspäivän jälkeen. Kallioinen tähtäsi yhtä kiekkoa vaille täydellisen päivän ja jatkaa maanantaina kamppailua finaalipaikasta.

Kallioinen ja Lari Pesonen palauttivat miesten skeetin suomalaisten olympiaohjelmaan ensi kertaa sitten vuoden 2004 ja Marko Kemppaisen Ateenasta saavuttaman olympiahopean. Historia on kaksikolla hallussa, mutta oma tekeminen etusijalla.

Kallioinen on valmistautunut arvokisavuoteen huolella. Harjoitusmäärät ovat nousseet selvästi, vaikka Ala-Hämeen Ampujia edustava nuorukainen ei haluakaan paljastaa harjoitustensa kiekkomääriä.

Tänä vuonna harjoitteluun on tullut uutta sävyä myös italialaisen päävalmentajan Pietro Gengan metodeista. Ampujat ovat leireilleet tiiviisti Gengan kotikulmilla, Espanjassa ja Suomessa.

– Minulle tuli yllätyksenä, miten paljon Genga on painottanut teknisiä seikkoja, eikä harjoituksissa pelkästään ammuta kiekkoja, Kallioinen taustoitti STT:lle ennen olympialaisia.

Kallioisen mukaan teknisiin asioihin kuuluvat muun muassa se, miten ase lähtee liikkeelle, miten käyttäydytään kiekon kanssa ja miten reagoidaan.

Maanantai ratkaisee

Haulikkolajien urheilijat eivät erityisen mielellään kommentoi suorituksiaan kesken kisan, sillä peruskilpailusta on ampumatta vielä kaksi 25 kiekon sarjaa. Yhteensä 125 kiekon jälkeen kuusi parasta ratkaisee mitalit ja muut kärkisijat finaalissa.

– Ihan hyvä päivä, huomenna uudestaan, Kallioinen tiivisti tuntonsa.

Hän aloitti kahdella puhtaalla 25 kiekon sarjalla ja rikkoi kolmannessa sarjassaan 24 kiekkoa. Yhteistulos 74 toi kuutossijan tasatuloksella kolmosen kanssa.

Asakan ampumaurheilukeskuksessa ainoat 75 rikottuun kiekkoon yltäneet olivat Ranskan Eric Delaunay ja Yhdysvaltain Vincent Hancock. Mukana on 30 ampujaa.

Ilomantsin Erämiehiä edustavalla Pesosella oli Kallioista hankalampaa, ja tulos 71 takaa 20. sijan. Pesosen sarjat olivat 23+25+23.

– Olisi se paremminkin voinut mennä. Siellä oli paljon hyvää ja paljon huonoa. Välillä menee näin, Pesonen totesi.