Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta.

Haminan Pallo-Kissoille kauden avausvoitto Kolmosessa, PeKa/KyPa ei mahtanut mitään kärki-Kultsulle

Antti Kaarto

Jalkapallon Kolmosessa pelattiin lauantaina nollakerholaisten kamppailu, kun Haminan Pallo-Kissat isännöi toista voitotonta joukkuetta Savonlinnan Seudun Palloseuraa. HaPK otti kauden avauspisteensä 3–0 (1–0) -voitolla.

– Näköjään sama kuin viime vuonna, viidennen pelin se ensimmäinen voitto vaatii. Jotain olisimme ehkä voineet saada aiemmistakin peleistä, muta tämä oli helpottava tulos, HaPK:n päävalmentaja Saku Halonen sanoi.

Avausjakso oli haminalaisten hallussa, ja joukkue pääsi koko ajan vaarallisempiin maalipaikkoihin. Jakson lopussa Joona Pasi iski johtomaalin.

Toinenkin jakso alkoi hyvin, mutta sitten seurasi heikompi vaihe. Vihdoin Olli Kokkonen ja Caner Mula iskivät peräperää ja tulos oli taputeltu.

– Toivottavasti tämä vapauttaa tekemistämme. Ensimmäinen nollapeli ja suhteellisen ehjä 90-minuuttinen, Halonen sanoi.

KyPalla ei eväitä Kultsun kaatamiseen

Perjantai-iltana PeKa/KyPa kohtasi vieraissa lohkokärki Kultsun. Joutsenolaiset voittivat kauden viidennenkin pelinsä, nyt maalein 4–1 (2–1).

Kaksi maalia tehnyt Kareem Abubakar ja kerran osunut Samson Abah olivat KyPalle vaikeita pideltäviä.

– Abah sai vähän jalkaa vapaaksi ja heti soi 16 metrin rajalta (avausmaali). Mutta siinä mielessä oli kiva pelata, että vastassa oli pelaava joukkue. Oli oikeaa jalkapalloa, KyPa-käskijä Ari Jokela sanoi.

KyPa onnistui tasoittamaan 24. minuutilla, kun Onni Heijari pani pallon maaliin rajaheiton jälkitilanteesta.

– Olimme vielä toisen jakson alussa mukana pelissä, mutta eväitä ei riittänyt loppuun asti. Pisteitä pitäisi alkaa saada. Meillä on ollut puhtaan hyökkääjän puute, mutta yksi saattaa olla takataskussa, Jokela sanoi.

HaPK nousi sarjassa kymmenenneksi. KyPallakin (11:s) on kolme pistettä, mutta heikompi maaliero. Keskiviikkona KyPa isännöi paikallisottelua Karhulassa.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka