Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Sebastian Vettel haluaa puolustaa ilmastoa ja aikoo äänestää vihreitä

Nelinkertainen formula 1 -autoilusarjan maailmanmestari Sebastian Vettel kertoo Der Spiegelin haastattelussa aikovansa äänestää Saksan syyskuisissa parlamenttivaaleissa vihreitä. Vettel perustelee puoluekantaansa ilmastonmuutoksella.

– Tällä hetkellä melkein jokainen puolue heiluttaa ohjelmassaan ilmastonsuojelun lippua. Kysymys on siitä, kenen kohdalla todella tapahtuu jotakin. Meidän tulisi äänestää hallitus, josta olemme vakuuttuneita, että se aidoimmin edustaa näitä arvoja. Kyllä, aion äänestää vihreitä, Vettel sanoi.

Formulakuskit lentävät ympäri maailmaa kilpailuista toiseen, ja kisa-autot kuluttavat 45–50 litraa bensiiniä sadalla kilometrillä.

– Ensinnäkin olen yleisesti sitä mieltä, että ristiriidat pitävät hereillä. On totta, että F1 tuottaa haitallisia asioita, ja sitä minäkin kritisoin julkisesti. Globaalin urheilun ja erityisesti moottoriurheilun pitäisi nousta paljon enemmän edelläkävijän ja esikuvan asemaan. Kilpa-ajajien pitäisi näyttää, että he voivat toteuttaa intohimoaan myös ympäristölle kestävällä tavalla, ei toisten taakaksi, Vettel vastasi.

Vettel on jo vuosia asunut vakituisesti Sveitsissä, mutta hän on Saksan vaalilain mukaan äänioikeutettu. Saksan liittopäivävaalit järjestetään 26. syyskuuta.