Verstappen onnistuneella taktiikalla Ranskan gp:n voittoon – Bottas neljäs

Formula ykkösten MM-kauden seitsemäs kilpailu Ranskan gp tarjosi jälleen maukasta taistoa Mercedeksen ja Red Bullin välillä. Voittajaksi selviytyi Red Bull ja sen ykköstähti Max Verstappen, kun tallin taktiikka osui kohdilleen. Mercedeksen Lewis Hamilton joutui taipumaan toiseksi.

Myös Mercedeksen suomalaiskuljettaja Valtteri Bottas kärsi osaltaan tappion, kun Sergio Perez otti Red Bullille kolmossijan ohitettuaan Bottaksen kisan loppuvaiheissa.

Red Bullin ja Mercedeksen taktinen taisto huipentui, kun kaksi rengasvaihtoa tehnyt Verstappen ohitti yhden pysähdyksen tehneen Hamiltonin viimeistä edellisellä kierroksella. Myös kisan nopeimman kierroksen kirjannut ja siitä yhden lisäpisteen kuitannut Verstappen kasvatti johtoaan MM-pisteissä, eroa toisena olevaan Hamiltoniin on 12 pistettä.

– Teimme päätöksen kahden stopin taktiikasta, ja se toi onneksi onnistumisen. Töitäkin piti toki tehdä kovasti. Tämä tuntuu hyvin palkitsevalta, uransa 13. ja kauden kolmannen gp-voittonsa ottanut Verstappen riemuitsi ratahaastattelussa.

– Vaikeaa oli, kun oli niin paljon kierroksella ohitettavia, mutta pystyimme taistelemaan loppuun asti. Taistelimme Lewisin kanssa läpi koko kisan, ja tällaista se tulee olemaan loppukaudenkin ajan.

Hamilton onnitteli Verstappenia ja totesi Red Bullin "olleen vahvempi koko viikonlopun".

– Kun ottaa huomioon miten vaikea perjantai meillä oli, olen iloinen tästä tuloksesta. No tietenkään emme voittaneet. Olin kärjessä, mutta renkaat olivat loppu ja valitettavasti menetin kärkipaikan. Hyvä kisa silti, Hamilton sanoi.

– Meidän on löydettävä vauhtia, se on selvä. Suurin osa menettämästämme ajasta tuli suorilta, täytyy kaivaa syitä tuohon. Red Bullin strategia oli hyvä ja se toimi.

Bottaksella turhauttava kisa

Valtteri Bottas palasi pisteille ja kärkitaistoon asti kahden surkean kisan jälkeen formula ykkösten MM-sarjassa, mutta pettymys oli melkein entisensä. Bottas oli sunnuntain Ranskan gp:ssä vasta neljäs, kun hänen edustamansa Mercedes-tallin yritys selvittää kisa yhdellä varikkopysähdyksellä ei toiminut.

Bottas kävi kuumana jo kisan aikana talliradiossa, kun renkaat vetelivät viimeisiään.

– Renkaani ovat .....tin lopussa, Bottas kiroili tallille.

– Miksi ....tissä kukaan ei kuunnellut minua, kun sanoin, että tästä olisi pitänyt tehdä kahden pysähdyksen kisa?, Bottas pauhasi vielä.

Kisan jälkeen Bottas siisti kommenttejaan, mutta viesti oli sama.

– Nautinko kisasta? No joiltakin osin, se oli hieno taistelu. Mutta joiltain osin vihasin sitä. Viimeiset kierrokset kovilla renkailla olivat hirveitä. Kaksi pysähdystä oli voittotaktiikka, tajusimme sen liian myöhään. Yritin ehdottaa sitä kisan varhaisemmassa vaiheessa, mutta se oli myöhäistä.

Bottaksen voimasanallinen purkaus ei jälkikäteen häntä huolettanut, mutta asiasta "keskustellaan myöhemmin".

Bottaksen turhauttavan iltapäivän kruunasi loppuvaiheissa se, että Sergio Perez pudotti hänet helposti palkintopallilta ohituksellaan. Paluu pisteille kahden nollakisan (Monaco, Azerbaidzhan) jälkeen lohdutti lopulta vain hivenen.

– Viikonloppu oli kokonaisuudessaan ookoo, sain ainakin joitain pisteitä. En nyt muistakaan, milloin viimeksi olin pisteillä, Bottas kuittasi.

Räikkösen tallille takapakkia

Alfa Romeon Kimi Räikkönen tuli maaliin 17:ntenä eli sija oli sama kuin lähdössä. Kahdessa edellisessä kisassa pisteille yltäneelle tallille Ranska oli askel taaksepäin, sillä toinen Alfa-kuljettaja Antonio Giovinazzi oli 15:s.

– Pitää yrittää ymmärtää, miksi emme saaneet toistetuksi viimeaikaisia hyviä suorituksia. Vauhtia ei ollut nyt samalla lailla. Analysoidaan tämä ja pyritään kohentamaan Itävaltaan (ensi viikonlopun kisaan), Räikkönen summasi.

Mainos: Kymen Sanomat

Mainos: Etelä-Suomen Puumarket

Mainos: Etelä-Suomen Puumarket

Tarvetta terassitarvikkeille? Tältä yrittäjäkaksikolta löytyy!

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut

Ruokapaikka