Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Red Bull -pomo toivoo Mercedeksen mahdin musertamista Ranskassa: "Jos voimme voittaa heidät täällä, voimme voittaa heidät missä vain"

Formula ykkösten MM-kauden tänään ajettava Ranskan gp Paul Ricardin radalla on ollut Mercedeksen juhlaa niinä kahtena vuotena, jolloin Ranskassa on kisattu sen palattua F1-kalenteriin. Lewis Hamilton voitti niin 2018 kuin 2019, mutta nyt paalupaikalta kello 16 Suomen aikaa alkavaan kisaan starttaa Red Bullin Max Verstappen.

Hollantilaistähden vahvat otteet Paul Ricardin radalla ovat tuoneet lisää itseluottamusta Red Bull -tallin porukkaan. Tallilla on alla voitot kahdesta viime kisasta, mutta niin Bakussa kuin sitä edeltäneessä Monacossakin ajettiin katuradoilla. Paul Ricardin suhteen talli oli ennen viikonloppua epäileväinen kilpailukyvystään Mercedestä vastaan.

Red Bullin tallipäällikkö Christian Horner näkee, että tämän päivän kisa voi paisuttaa luottoa entisestäänkin ajatellen myös MM-kärkitaistoa Verstappenin ja Hamiltonin välillä. Jo Verstappenin paalupaikka oli rohkaiseva, ja kisassa on jollain lailla varsin paljon pelissä loppukautta ajatellen.

– Paalupaikka antoi meille lisää itseluottamusta, katsotaan nyt miten kisassa käy. Tämä rata on viime vuosina ollut Mercedeksen linnake. Jos voimme voittaa heidät täällä, voimme oikeasti voittaa heidät missä vain, Horner mietti Sky Sportsille Autosportin mukaan .

– Joten paljon on pelissä. Koko tiimi toimii erittäin hyvin ja tekee pitkiä päiviä. On upeaa nähdä tiimin toimivan joukkueena noin hyvin ja tuovan tätä painetta Mercedekselle, Horner jatkoi.

MM-pisteissä Verstappen johtaa Hamiltonia neljällä pisteellä, ja valmistajien kilpailussa Red Bullin etumatka Mercedekseen on 26 pistettä kuuden kisan jälkeen.