Italia ensimmäisenä EM-jatkopeleihin, Sveitsi pelkkä suupala

Italia jatkoi vahvoja otteitaan jalkapallon miesten EM-lopputurnauksessa voittamalla Roomassa Sveitsin 3–0. Voitolla Italia vankisti asemaansa A-lohkon kärjessä ja varmisti ensimmäisenä kisajoukkueista paikan jatkopeleissä. Italialla on kuusi pistettä, Walesilla neljä, Sveitsillä yksi ja Turkilla nolla.

Italian kapteeni Giorgio Chiellinin ilta oli murheellinen. Toppari potkaisi 19. peliminuutilla kulmapotkusta Italian avausmaalin, mutta maali hylättiin videotarkistuksen jälkeen. Chiellini oli ennen maalia pelannut palloa kädellään. Vain viisi minuuttia myöhemmin Chiellini joutui jättämään kentän reittään pidellen.

Kapteenin poistuminen kentältä ei lannistanut Italiaa. Manuel Locatelli puttasi maalin edestä Domenico Berardin syötön tyhjään maaliin jo ennen puolen tunnin täyttymistä.

Locatelli avasi Italian maalihanat myös toisella jaksolla. Hän laukoi 2–0-maalin 52. minuutilla rangaistusalueen rajalta oikeaan alakulmaan. Loppulukemat viimeisteli 89. minuutilla turnauksen toisella maalillaan Ciro Immobile.

A-lohkon päätöskierroksella sunnuntaina Sveitsi kohtaa Turkin ja Italia Walesin.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut

Ruokapaikka