Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

F1-mahtitalli Mercedes on kiemuraisten kysymysten äärellä – Red Bull ennakkosuosikkina Azerbaidzhanin gp:n aika-ajoon

Formula ykkösten Azerbaidzhanin gp:n harjoituspäivä perjantai antoi MM-sarjan mahtitallille Mercedekselle kosolti ajattelemisen aihetta. Mercedes-kuljettajat Lewis Hamilton ja Valtteri Bottas jäivät kauas kärjestä.

Seitsenkertainen maailmanmestari Hamilton ajoi harjoitussijoitukset 7 ja 11, Bottas kaasutteli sijat 10 ja 16. Harjoituksia hallitsi Red Bull, jonka kuljettajat Max Verstappen ja Sergio Perez nappasivat ensimmäisen ja toisen harjoitusjakson kärkisijat.

Mercedes tuskaili rengaslämpöjensä kanssa.

– Oli hyvin liukasta, meiltä puuttui pitoa todella paljon Se tekee autosta arvaamattoman, Bottas harmitteli Bakun katuradan tapahtumia.

Mercedeksellä oli ongelmia jo vajaan kahden viikon takaisessa Monacon gp:ssä, eikä tilanne näytä parantuvan Azerbaizhanissakaan.

– Monacossa ei ollut helppoa, mutta siellä olimme vielä karsintavaiheessa jotenkin mukana. Autosta puuttuu pitoa, se luistelee. Tulee pitkä yö, Bottas ennakoi Mercedeksen teknisen henkilökunnan säätösavottaa.

Ferrari väläytteli

Mercedes on hallinnut formula ykkösiä vankalla otteella vuodesta 2014. Nyt sen hegemonia on haastettu vakavammin kuin vuosikausiin.

Azerbaidzhanin gp:n harjoituspäivä todisti paitsi Red Bullin ylivertaisesta vauhdista myös Ferrarin paluusta kohti kärkeä. Ferrari on ollut MM-sarjassa toista vuotta pahemman kerran eksyksissä. mutta treeniesitys Bakun katuradalla antaa toivoa paremmasta.

Ferrarin monacolaiskuski Charles Leclerc ylsi ensimmäisissä harjoituksissa Verstappenin jälkeen toiseksi, ja espanjalainen Carlos Sainz Jr. kaasutteli kummallakin harjoitusjaksolla kolmanneksi.

Alfa Romeon Kimi Räikkönen vakuutti tasaisuudellaan. Hän hankki harjoitusjaksoilta sijoitukset 11 ja 12. Räikkönen piti ensimmäisellä jaksolla takanaan tallikaverinsa Antonio Giovinazzin, mutta toisissa harjoituksissa osat vaihtuivat.

– Etenkin aamulla kaikki oli ok, vaikka oli vähän liukasta. Luulin, että olisimme olleet parempiakin, Räikkönen tuumi.

Bakussa ajetaan MM-pisteistä ensimmäistä kertaa kahteen vuoteen. Viime vuonna Azerbaidzhanin gp peruuntui koronan myllättyä kisakalenteria.