Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta.

Titaanit julkaisi kaksi uutta valmennussopimusta – Ex-titaanikapteeni Roope Lantta liittyy joukkueen vahvuuteen: "Valmentamista oli tullut mietittyä viime vuosien aikana"

Valmennusryhmää täydentää Lantan lisäksi Tino Turkia.

Roope Lantta toimi Titaanien edustusjoukkueen kapteenina yhteensä neljän kauden ajan. Sari Tauru

Ella Rantalainen

Kotkan Titaanien jääkiekkojoukkue tiedotti keskiviikkona, että edustuksen valmennusryhmä on nyt valmis ja täydennetty.

1+1-mallia olevan valmentajasopimuksen on solminut kotkalaisille tuttu nimi, kun ex-titaanikapteeni Roope Lantta liittyy joukkueen vahvuuteen.

– Kyllähän sitä valmentamista oli tullut mietittyä viime vuosien aikana, sillä kiinnostus lajia kohtaan ei missään kohtaa ole hiipunut, vaikka pelihommat nyt saivatkin jäädä, Lantta kommentoi seuran tiedotteessa.

Lantta, 29, päätti kymmenen vuotta kestäneen edustuskiekkouransa keväällä Valkealan Kiekon 2. divisioonamiehistön paidassa.

– Kun Titaaneista otettiin yhteyttä sekä tarjottiin valmennuspestiä, olin suurin piirtein saman tien valmis lähtemään mukaan hommiin, Lantta kertoo innostuneena.

Ennen pelaajauran päättämistään Lantta pelasi uransa aikana Titaanien riveissä kausilla 2012–2013 sekä 2016–2020. Suomi-sarjaotteluita kertyi punanutuissa yhteensä 156.

– Sen verran monta vuotta Suomi-sarjassa tuli pelattua, että tiedän kyllä kuinka vaativaa ja aikavievää touhua niin pelaaminen kuin myös valmentaminen tällä tasolla on, Lantta näkee.

Lantan lisäksi valmennussopimuksen on solminut maalivahti- ja fysiikkavalmentaja Tino Turkia, jonka sopimus on yksivuotinen.

Turkia, 30, aloittaa Titaaneissa syksyllä jo viidennen peräkkäisen kautensa valmennusryhmässä.

– Hyvillä mielinhän sitä jatkaa hommia, varsinkin kun saimme kasaan mielestäni erittäin toimivan ja samanhenkisen valmennusryhmän, Turkia kehui tiedotteessa.

– Meillä on tälläkin kaudella edustusjoukkueessa mainio maalivahtikaksikko, jonka kanssa on hienoa tehdä töitä sekä pyrkimys kehittää heitä entistä paremmiksi pelaajiksi ja ihmisiksi.

Turkia toimii edelleen myös Titaani-Juniorit ry:n maalivahtivalmennuksen koordinaattorina.

Holmström luottavaisena tulevaan kauteen

Edustusjoukkueen päävalmentajana toimii tulevalla kaudella Henri Holmström, joka uskoo, että tulevan kauden valmentajakolmikon arvomaailmaa ja näkemykset kohtaavat hyvin.

– Olemme yhteisten keskustelujemme pohjalta kaikki kutakuinkin samalla sivulla sen suhteen, miten haluamme joukkueen pelaavan sekä harjoittelevan.

– Toki myös se helpottaa yhdessä työskentelyämme, että olemme kaikki suhteellisen samanikäisiä kavereita sekä arvomaailmamme ja elämäntilanteemme ovat niin ikään samankaltaisia, Holmström tuumaa.

Tiedotteen mukaan Titaanit palaa takaisin yhteisharjoittelun pariin heinäkuun puolivälin jälkeen.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka